עוגת שמרים שוקולד- רוגלך

meitar homskym • June 15, 2023

האם אתם מכירים מישהו שלא אוהב עוגת שמרים? אני מניחה שלא. 
עוגת שמרים טרייה וחמה שזה עתה יצאה מהתנור כל כך מנחמת, שאני לא בטוחה שיש מישהו שיהיה מסוגל לעמוד בפניה ויסרב לפרוסת עוגה.
יש מגוון רחב של מליות שניתן למלא עוגות שמרים וכולן טעימות, אבל עוגת שמרים במילוי שוקולד תמיד מנצחת!

עכשיו תחשבו על עוגה המורכבת מהרבה רוגלך שכל אחד תולש לעצמו אחד ואין אין צורך לפרוס, למרות שאני אוהבת גם להגיש לאורחים את העוגה פרוסה למשולשים בצלחת. 
העוגה נשארת רכה ועסיסית בזכות העובדה שכל המאפים צמודים אחד לשני ורק החלק העליות מקבל מעטה קשה בזמן האפייה.
את הרעיון לעוגת רוגלך ראיתי לראשונה אצל קרן אגם, שפרסמה את העוגה והרשת געשה. בצדק!

את העוגה הכנתי בתבנית עגולה, אך אתם יכולים להשתמש בכל תבנית שיש ברשותכם ואפילו לפזר את הרוגלך על גבי תבנית תנור ולקבל מאפים בודדים ולא עוגה.
המתכון מצריך תכנון מראש, כיוון שאת הבצק מתפיחים לילה במקרר, אבל אני מבטיחה לכם שזה שווה את ההשקעה וההמתנה כי יוצא בצק נפלא ונוח לעבודה.

הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_meitar
לסרטו ההכנה לחצו כאן



עוגת שמרים שוקולד- רוגלך
המתכון מספיק לתבנית בקוטר 34 ס"מ

מצרכים:
500 גרם קמח חיטה לבן - רב תכליתי
8 גרם שמרים יבשים / 24 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
240 גרם חלב או מיכל אחד של שמנת מתוקה 
55 גרם ביצה (גודל L)
כפית מחית וניל איכותית
4 גרם מלח 
100 גרם חמאה

למלית:
70 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום כהה (דביק)
קורט מלח 
35 גרם קקאו
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
35 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)

לסירופ סוכר:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
אופציונלי כפית מחית וניל

למריחה/ פיצור לפני האפייה:
ביצה טרופה
כף מים
קורט מלח
או אבקת שיינינג 

אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, חלב, ביצה, מחית וניל ומתחילים ללוש במהירות נמוכה במשך 2-3 או עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית.
  4. מוסיפים חמאה קרה וגמישה (כחצי שעה בטמפרטורת החדר) בהדרגה וממשיכים ללוש במשך 5-7 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מכדררים את הבצק לכדור חלק, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
  6. מעבירים את הבצק להתפחה ראשונה במקרר לכ- 12 שעות.
  7.  הכנת המלית: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה.
  8. מוסיפים סוכר חום כהה ומערבבים בעזרת לקקן עד להטמעה מלאה.
  9. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלח, קקאו, אינסטנט פטדינג וניל ואבקת שקדים) ומערבבים היטב עד לקבלת מלית חלקה ללא גושים.
  10. מכסים את המלית בניילון צמוד לשטח הפנים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10-15 דקות או עד שהמלית מסמיכה מעט והמרקם נוח למריחה.
  11. הכנת סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה, סוכר, מים ומחית וניל. לאחר הרתיחה מבשלים דקה - שתיים נוספות ומסירים מהאש. 
  12. הרכבת העוגה: משמנים בחמאה רכה בטמפרטורת החדר תבנית עגולה בקוטר 34 ס״מ. לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן 
  13. לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 60X40 ס"מ.
  14.  מורחים על גבי 2/3  מהבצק (40x40) מלית בשכבה אחידה.
  15. מקפלים את הבצק ל 3, 1/3 עליון למרכז ולאחר מכון, 1/3 תחתון. נקבל בצק מקופל במידות 20x40.
  16. נרדד את הבצק שוב (כשהמלית בפנים) לגודל 90x30.
  17. בעזרת גלגלת פיצה או סכין שף, נחתוך את הבצק למשולשים (בסיס 6 ס״מ ושוקיים 30 ס״מ).
  18. נגלגל כל משולש לרוגלך, מהבסיס כלפי השפיץ. 
  19. נניח את הרוגלך בתבנית כאשר השפיץ כלפי מטה, במרווחים קטנים מאוד (ניתן לראות בסרטון ההכנה באינסטגרם)
  20. מתפיחים כשעה - שעה וחצי (תלוי בטמפרטורת החדר) בתנור כבוי וסגור.
  21.  לאחר ההתפחה מוציאים את התבנית מהתנור.
  22. מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.
  23. מורחים את המאפה בביצה טרופה או בוזקים אבקת שיינינג.
  24. מכניסים את המאפה לאפיה של כ- 15 דקות.
  25. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 15-20 דקות או עד שהמאפה משחים ואפוי גם מהצדדים.
  26. מיד בתום האפייה מזגגים את העוגה בסירופ סוכר ומצננים.

הערות:
  • את הבצק ניתן להתפיח התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר כשעה - שעה וחצי או עד שהבצק תופח כ 80%. אני ממליצה להתפיח התפחה ארוכה במקרר, כך הבצק מפתח טעמים, החמאה מתייצבת והבצק קל יותר ונוח לרידוד.
  • זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה. 
  • זמני אפייה משתנים מתנור לתנור, חשוב לבדוק בזמן האפייה ולהפעיל שיקול דעת.
  • מאפי שמרים במיטבו ביום ההכנה אך גם יום או יומיים אחרי האפייה המאפה יהיה טעים. אם אתם לא אוכלים את כל המאפה ביום ההכנה אני ממליצה להקפיא בקופסה אטומה וכשרוצים מפשירים בטמפרטורת החדר.
  • לרוגלך דאבל שוקולד- נדרש מקלות שוקולד (חלב או מריר) לקרואסון. ניתן לרכוש בחנויות מתמחות למוצרי אפייה.                                                                                לאחר שחותכים את הבצק למשולשים (סעיף 17) מניחים מקל שוקולד לקרואסונים ומגלגלים לצורת קרואסון וממשיכים באופן ההכנה.                                                    ניתן לאפות בתבנית מלבנית או עגולה לפי העדפתכם.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More