לחמניות שמנייה לבית הספר

Homsky Meitar • February 8, 2023


שנים שאני מכינה מידי שבוע לחמניות לבית הספר, הילדים רגילים לאכול לחמניות ביתיות וזה מה שהם הכי אוהבים ואני מאושרת כי אני יודעת שהם אוכלים לחמניות מחומרים איכותיים וללא משפרי אפייה. 
הלחמניות נקראות "לחמניות שמנייה לבית הספר", אך בפועל הן משמשות אותנו לאורך כל היום, ולא רק ככריך לבית הספר.

כל שבוע אני מכינה לחמניות שמספיקות לכל השבוע ועל מנת לשמור על הטריות שלהן, לאחר האפייה אני עוטפת היטב את הלחמניות ומכניסה להקפאה וכשהם רוצים לאכול כריך, אנחנו מפשירים לחמנייה בטמפרטורת החדר או מכנישים להפשרה במיקרוגל למשך כ- 30 שניות והלחמנייה טרייה וטעימה כאילו זה עתה יצאה מהתנור.

הקליעה נראית מעט מסובכת אבל אני מבטיחה לכם שככל שתתרגלו הקליעה תבוא באופן טבעי יותר.
ממליצה לראות כמה פעמים את הסרטון שנמצא כאן

הלחמניות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין לילדים ולכם כי המתכון באמת קל והתוצאה מדהימה, וביננו ברגע שמתרגלים לאכול לחמניות ביתיות אי אפשר לחזור אחורה.

הכנתם?
אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie


לחמניות שמנייה לבית הספר
כ 12 לחמניות גדולות

מצרכים:
750 גרם קמח פיצה 
11 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים 
60 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
40 גרם סוכר (2 כפות)
40 גרם דבש 
75 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס + כף מדידה)
310-330 גרם/מ"ל מים 
15 גרם מלח

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה +כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)
או קמח לפיזור לפני האפייה


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, ביצים, דבש, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור (אין צורך לקמח את משטח העבודה), מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן ומכסים בניילון נצמד רופף.
  5. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי -עד שהבצק מגיע לתוספת של כ- 80% מהנפח.
  6. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, ומחלקים ל 12 יחידות במשקל 100 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק למשך כ- 10 דקות.
  7. מרדדים את הכדורים בעזרת מערוך, מגלגלים מהחלק הארוך לגליל, מניחים את הרצועה בצד ומכסים. ממשיכים להכין את שאר הרצועות באותו האופן. 
  8. חוזרים לרצועה הראשונה ומאריכים אותה לכ- 50-60 ס"מ (רצועה רצועה בעובי אחיד), באותו האופן מאריכים את שאר הרצועות. מומלץ לייצר רצועות באורך שווה כך הלחמניות תהיינה אחידות. 
  9. לוקחים את הרצועה הראשונה ומקמחים קלות כדי שהקליעה תהיה קלה.
  10. מניחים את הרצועה לאורך (מולנו), ומחלקים ל 3 באופן דמייוני. לוקחים את החלק העליון עד לשליש התחתון ויוצרים את הספרה 9 ומהדקים מעט.  לוקחים את הרצועה מהחלק התחתון ומכניסים דרך העיגול לצד ימין, את החלק העליון מסובבים ימינה ואת הלולאה שנותרה מצד ימין מכניסים לעיגול הקטן שנותר.         לסרטון הסבר קליעה לחצו כאן 
  11. באותו האופן קולעים את שאר הלחמניות.
  12. מסדרים את הלחמניות על גבי בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  13. מכניסים את התבנית לתנור כבוי להתפחה נוספת במשך כשעה ורבע- שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר ובעונות השנה. 
  14. לאחר שהלחמניות תפחו, מוציאים את התבנית מהתנור ומחממים תנור טורבו ל- 170-180 מעלות.
  15. מקמחים את את הלחמניות בעזרת מסננת צפופה או מורחים ביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעט שומשום.
  16. מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 17-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
  17. מצננים את החלות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שימוש בשמרים טריים - שמים תחילה בקערת המיקסר את הנוזליים והשמרים הטריים ומערבבים (ביצים, 1/2 מכמות המים, שמן, דבש ושמרים טריים), מוסיפים את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת יתרת המים. ממשיכים באותו האופן שמצוין באופן ההכנה.
  • כמות המים עשויה להשתנות בין סוגי הקמחים/חברות שונים ואפילו עונות שנה, אני תמיד ממליצה להשאיר מעט מים ולהוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק בתחתית.
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר כמו: שמן זית, קנולה, חמניות...
  • הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר שהן מתקררות לחלוטין, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים. כשרוצים לאכול, מפשירים בטמפרטורת החדר או כחצי דקה במיקרוגל.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More