מאפה גבינות, דבש וטימין
Homsky Meitar • February 2, 2022
כבר זמן רב שאני חולמת על המאפה הזה ומדמיינת ביס של בצק אוורירי ממולא גבינות ובזיגוג של דבש וטימין, מיותר לציין כי לקח לי זמן להכין את המאפה אך ההמתנה היתה שווה, כי זה יצא פשוט מדהים!
היום, סופסוף הכנתי את המאפה ואני חייבת לציין שהמתכון יצא כל כך מוצלח שכל התבנית כבר חוסלה, השילוב של בצק טימין רך ואוורירי עם דבש, גבינות ומלח כל כך מעולה שפשוט לא ניתן להפסיק לתלוש לחמניות. אם אתם כמוני אוהבים מתוק ומלוח יחד זה ללא ספק המאפה עבורכם, לארוחת ערב, לאירוח, לחג השבעות ובכלל..
אני כל כך אוהבת להכין בצקי שמרים, אומנם התהליך ארוך ומצריך תכנון, אך התוצאה שווה את העבודה ה"קשה" שבסופה מקבלים מאפיים כל כך אווריריים, טעימים וקוצרי מחמאות רבות! אתם חייבים להכין!
את המאפים בחרתי להכין בצורת קשר והנחתי בתבנית עגולה כך שהתקבלו מאפים רכים שנתלשים אחד אחרי השני.
אני מזמינה אתכם להיכנס לאנסטגרם שלי ולשתף אותי בתוצאות שלכם >> homsky_patisserie@
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
מאפה גבינות, דבש וטימין
המתכון מספיק לתבנית בקוטר 28 ס"מ
מצרכים:
420 גרם קמח פיצה (3 כוסות)
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
50 גרם ביצים (ביצה בגודל M)
60 גרם דבש (3 כפות)
200 גרם שמנת חמוצה 15% (מיכל אחד)
10 גרם חלב קר (כף אחת)
8 גרם מלח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ)
4-5 ענפי טימין
------------
20 גרם חמאה רכה לשימון התבנית או ספריי שמן
למילוי המאפה:
250 גרם מוצרלה (אצבעות דקות)
200 גרם תערובת גבינות מגורדות (מוצרלה, גרנה פדנו וכו)
70 גרם חמאה רכה למריחה על הבצק
להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים
מלח פלור דה סל או מלח ים אטלנטי לפיזור לפני האפייה
זיגוג לאחר האפיה:
30 גרם חמאה רכה
כפית דבש
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים, ביצים, דבש, שמנת חמוצה וחלב במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ללא שאריות קמח.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4-5 דקות, עד שהבצק נראה אחיד וחלק.
- מוסיפים בהדרגה לבצק, תוך כדי לישה קוביות חמאה קרה וגמישה (שניתן למעוך בין שתי אצבעות), מוסיפים כל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות חלקית וכך ממשיכים להוסיף את כל החמאה.
- לאחר הוספת כל החמאה ממשיכים ללוש את הבצק במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה. משך התהליך כ- 5-6 דקות.
- מוסיפים לבצק עלי טימין מופרדים מהגבעול וממשיכים ללוש כדקה עד לפיזור אחיד בבצק.
- בסיום הלישה הבצק רך, נעים, חלק וכמעט לא דביק, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
- מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה ורבע - שעה וחצי או עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
- משמנים את תבנית האפיה בשכבה דקה של חמאה רכה או בספריי שמן.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו לשתי יחידות.
- מרדדים כל יחידת בצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ ומורחים חמאה רכה במרקם משחה (חצי מהכמות) על גבי הבצק, מפזרים גבינות מגורדות על חצי מהבצק ומקפלים את החלק ללא גבינות על גבי החצי השני. מהדקים ומרדדים את הבצק שוב למלבן בגודל 40X20 ס"מ.
- בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרצועות בגודל 20X4 ס"מ, ומניחים על גבי כל רצועה, אצבע גבינת מוצרלה, סוגרים לנחש ומגלגלים במעט קמח. יוצרים לחמניית קשר ומניחים במרווחים על גבי בתבנית. באותו האופן ממשיכים להכין את שאר הלחמניות.
- מכניסים את התבנית לתנור כבוי להתפחה שנייה כשעה - שעה ורבע (תלוי בטמפרטורת החדר).
- לאחר ההתפחה השנייה, מוציאים את התבנית מהתנור ומחממים ל- 170 מעלות טורבו.
- מורחים את המאפים בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח פלור דה סל או מלח ים אטלנטי ואופים 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב ואפוי.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים חמאה רכה במרקם משחה עם דבש ומורחים מיד בתום האפייה.
הערות:
- קמח פיצה הינו קמח עשיר בגלוטן שניתן להשיג בסופר, אך אם אין ברשותכם תוכלו להחליף בקמח רב תכליתי.
- חמאה רכה במרקם משחה, ניתן להיעזר במיקרוגל בפולסים של 5 שניות וערבוב בעזרת לקקן, שימו לב לא להגיע למצב שהחמאה נמסה.
- לאצבעות גבינה אני השתמשתי באצבעות דקות של euro. אם אין אצבעות דקות ניתן לחצות לשניים אצבעות גבינה עבות.
- ניתן להמיר שמנת חמוצה בחלב, אך שימו לב כי המרקם ישתנה כיוון שהשמנת מעשירה את הבצק.
- שימו לב, כי בחורף זמני התפחת הבצק ארוכים יותר, לכן אל תמהרו להכניס את המאפה לתנור לאחר שעה (כפי שמצויין במתכון), בדקו את המאפה ובמידת הצורך תאריכו את זמני ההתפחה.
- זמני אפייה משתנים מתנור לתנור.
- הזיגוג לאחר האפיה מאוד מוסיף מתיקות עדינה, אך כמובן שניתן לותר.
- את המאפה ניתן להכין בצורת רוגלך, במקום לחלק את הבצק לרצועות של 20X4 ס"מ מחלקים למשולשים, בבסיס כל משולש מניחים אצבע גבינה (בהתאם לאורך הבסיס) ומגלגלים לרוגלך ומניחים בתבנית.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן