אוזני המן לוטוס שקדים וקינמון
אוזני המן הן ללא ספק העוגיות הכי אהובות על ילדיי לאורך כל השנה ולא רק בפורים, ובצדק כי הן מושלמות!
עמיתי, לא חובבת קינוחים בכלל , למרות שהיא גדלה בבית של קונדיטורית שקינוחים יש בשפע, היא תמיד תעדיף לאכול, פטל, תותים או סלט...
את המתוקים שלה היא בוחרת בקפידה :) היא מאוד אוהבת ממרח נוטלה בפיתה, עוגיות לוטוס, לפעמים גם עוגיות אוראו (אני במובן מסוים מרגישה שנכשלתי... לא באמת אני מברכת על כך) והכי חשוב אוזני המן במילוי נוטלה בלבד והיא לא מוכנה לנסות שום מילוי אחר.
הפעם החלטתי לעשות ניסוי ולהכניס את העוגיות האהובות עליה לתוך האוזן המון, אם לומר את האמת אני לא יודעת אם זה יעבוד, כי היא לא כל כך אוהבת שינויים באוכל שלה, אבל לנסות תמיד אפשר. אז הכנתי מלית לוטוס משודרגת עם אבקת שקדים, מלח, קינמון ווניל, המטרה היתה להפחית עד כמה שניתן את המתיקות של הממרח שלטעמי היא מוגזמת.
הניסוי לא צלח עם עמית, היא בחרה, איך לא באוזני המן במילוי נוטלה, אך שאר הילדודס אכלו בהנאה!
המתכון לאוזני המן לוטוס, כל כך פשוט להכנה, את הבצק מכינים במעבד מזון ומשך ההכנה בדיוק 2 דקות, מקררים, מרדדים, קורצים, ממלאים ואופים... זהו! פשוט נכון?
התוצאה שמתקבלת כל כך טעימה, הבצק חמאתי ונימוח ומשתלב מעולה עם כל מילוי שתבחרו למלא.
רוצו להכין, תמיד אפשר לאפות חלק ואת השאר להקפיא ולאפות ישירות מהמקפיא מתי שרוצים:)
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן
אוזני המן לוטוס שקדים וקינמון
המתכון מספיק לכ- 45 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
220 גרם קמח עוגיות
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים למילוי לוטוס:
200 גרם ממרח לוטוס (חצי צנצנת)
40 גרם אבקת שקדים
כפית מחית וניל איכותית
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח פלור דה סל
לקישוט העוגיות:
2 כפות ממרח לוטוס
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין את העוגיות מיד, ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
- להכנת המילוי, מערבבים ממרח לוטוס, אבקת שקדים, מחית וניל ומלח לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף.
- לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ.
- מזלפים מהמלית על גבי העיגולים וסוגרים לצורת אוזן המן.
- מסדרים את העוגיות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים ומכניסים להקפאה כשעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן השומרים על צורתם.
- מחממים תנור טורבו ל 160-170 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
- אופים כ- 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
- מקררים לחלוטין.
- מחממים ממרח לוטוס כ 10-15 שניות או עד שהממרח נוזלי, מעבירים לשקית זילוף ומקשטים את העוגיות.
- בוזקים מעט אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות.
- ניתן למלא נאת העוגיות רק בממרח לוטוס או כל ממרח אחר שאוהבים.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן זהובות מעט בקצוות ולבנות במרכז.
- לקבלת עוגיות יפות השומרות על צורתן, חשוב להקפיד להקפיא טוב את העוגיות, כמו כן אפשר לאחר ההקפאה לסדר את העוגיות בקופסה אטומה ולאפות ישירות מהמקפיא.
