עוגת שיפון וניל
עוגות בחושות הן העוגות הכי טעימות והכי קלות להכנה, 20 דקות וחומרי גלם פשוטים שיש בכל בית וקיבלתם עוגה מנצחת שתגרוף מחמאות רבות!
לאור התגובות שקיבלתי לאחר שפרסמתי את המתכון לעוגת תפוזים גבוהה (המתכון כאן), החלטתי גם הפעם להכין עוגת שיפון ורק הטעם השתנה.
העוגה שהתקבלה היא עוגת ענן בטעם וניל! וואו היא כל כך רכה ואוורירית ממש לאכול ענן עם קצפת לא מתוקה.
המתכון לעוגת שיפון וניל פשוט מאוד להכנה ואתם חייבים להכין! אני רק מזהירה שהעוגה הזו היא מסוג העוגות שמיישרים ומיישרים בלי הפסקה...
@homsky_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
לסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגה שיפון וניל
תבנית אנג'ל בקוטר 24.5 ס"מ גובה 10 ס"מ עם רגליים
מצרכים לעוגה:
6 ביצים גודל L מופרדות
1/4 כפית מלח
300 גרם סוכר
כף מחית וניל איכותית
100 גרם שמן זרעי ענבים (חצי כוס)
מיכל אחד שמנת מתוקה 38%
60 גרם חלב (1/4 כוס)
280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
ציפוי העוגה:
מיכל אחד שמנת מתוקה 38%
20 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור טורבו ל 150-160 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים חלבונים, מלח ומחצית מכמות הסוכר (150 גרם) ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש.
- מעבירים את החלבונים לקערה נפרדת.
- באותה קערת מיקסר שהקצפנו את החלבונים (אין צורך לשטוף את הקערה), מקציפים חלמונים, יתרת הסוכר (150 גרם) ומחית וניל לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את השמן לקערת המיקסר בזרזיף דק במהירות נמוכה עד להטמעה מלאה בתערובת וקבלת אמולסיה.
- מוסיפים את היבשים לסירוגין עם הנוזלים (שמנת מתוקה וחלב) כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות הנוזלים > 1/3 יבשים ויתרת הנוזלים > בסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר! מומלץ לסיים את הערבוב בעזרת לקקן על מנת שנוודא כי אין שאריות קמח בתחתית הקערה.
- מקפלים את המרנג לתוך תערובת החלמונים בהדרגה, כל פעם 1/3 מהמרנג, נעזרים במטרפה ובתנועות קיפול מאחדים בין שתי התערובות ומסיימים את האיחוד בעזרת לקקן.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים את העוגה במשך כשעה , עד שהעוגה זהובה, קפיצית ויציבה, ניתן לבדוק בעזרת נעיצת קיסם במרכז העוגה היוצא יבש.
- בתום האפייה הופכים את העוגה ונותנים לה להצטנן לחלוטין.
- לחילוץ העוגה מתבנית האפייה, מעבירים סכין בדפנות התבנית.
- מניחים את העוגה על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר או מכינים קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה מידי. מצפים את העוגה ומקשטים בפירות טריים.
הערות:
- במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות בתוספת 10 גרם אבקת אפייה.
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- העוגה נשמרת כ 3-4 ימים בטמפרטורת החדר (במידה ולא ציפתם את העוגה בקצפת), ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
- השתמשתי בתבנית אנג'ל בקוטר 24.5 ס"מ גובה 10 ס"מ עם רגליים - בתבנית זו אין צורך בשימון התבנית.
