עוגת שיפון וניל

Homsky Meitar • February 13, 2022

עוגות בחושות הן העוגות הכי טעימות והכי קלות להכנה, 20 דקות וחומרי גלם פשוטים שיש בכל בית וקיבלתם עוגה מנצחת שתגרוף מחמאות רבות!

לאור התגובות שקיבלתי לאחר שפרסמתי את המתכון לעוגת תפוזים גבוהה (המתכון כאן), החלטתי גם הפעם להכין עוגת שיפון ורק הטעם השתנה.

העוגה שהתקבלה היא עוגת ענן בטעם וניל! וואו היא כל כך רכה ואוורירית ממש לאכול ענן עם קצפת לא מתוקה.


המתכון לעוגת שיפון וניל פשוט מאוד להכנה ואתם חייבים להכין! אני רק מזהירה שהעוגה הזו היא מסוג העוגות שמיישרים ומיישרים בלי הפסקה...


 @homsky_patisserie   <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא

לסרטון ההכנה לחצו כאן



עוגה שיפון וניל

תבנית אנג'ל בקוטר 24.5 ס"מ גובה 10 ס"מ עם רגליים


מצרכים לעוגה:

6 ביצים גודל L מופרדות

1/4 כפית מלח

300 גרם סוכר

כף מחית וניל איכותית

100 גרם שמן זרעי ענבים (חצי כוס)

מיכל אחד שמנת מתוקה 38%

60 גרם חלב (1/4 כוס)

280 גרם קמח תופח (2 כוסות)


ציפוי העוגה:

מיכל אחד שמנת מתוקה 38%

20 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:


  1. מחממים תנור טורבו ל 150-160 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים חלבונים, מלח ומחצית מכמות הסוכר (150 גרם) ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש.
  3. מעבירים את החלבונים לקערה נפרדת.
  4. באותה קערת מיקסר שהקצפנו את החלבונים (אין צורך לשטוף את הקערה), מקציפים חלמונים, יתרת הסוכר (150 גרם) ומחית וניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את השמן לקערת המיקסר בזרזיף דק במהירות נמוכה עד להטמעה מלאה בתערובת וקבלת אמולסיה.
  6. מוסיפים את היבשים לסירוגין עם הנוזלים (שמנת מתוקה וחלב) כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות הנוזלים > 1/3 יבשים ויתרת הנוזלים > בסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר! מומלץ לסיים את הערבוב בעזרת לקקן על מנת שנוודא כי אין שאריות קמח בתחתית הקערה.
  7. מקפלים את המרנג לתוך תערובת החלמונים בהדרגה, כל פעם 1/3 מהמרנג, נעזרים במטרפה ובתנועות קיפול מאחדים בין שתי התערובות ומסיימים את האיחוד בעזרת לקקן.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים את העוגה במשך כשעה , עד שהעוגה זהובה, קפיצית ויציבה, ניתן לבדוק בעזרת נעיצת קיסם במרכז העוגה היוצא יבש.
  9. בתום האפייה הופכים את העוגה ונותנים לה להצטנן לחלוטין.
  10. לחילוץ העוגה מתבנית האפייה, מעבירים סכין בדפנות התבנית.
  11. מניחים את העוגה על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר או מכינים קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה מידי. מצפים את העוגה ומקשטים בפירות טריים.



הערות:

  • במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות בתוספת 10 גרם אבקת אפייה.
  • זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
  • העוגה נשמרת כ 3-4 ימים בטמפרטורת החדר (במידה ולא ציפתם את העוגה בקצפת), ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
  • השתמשתי בתבנית אנג'ל בקוטר 24.5 ס"מ גובה 10 ס"מ עם רגליים - בתבנית זו אין צורך בשימון התבנית.





By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More