Blog Post

לחמניות חלב ודבש עננים

Homsky Meitar • September 14, 2019

זה לא סוד שהילדים שלי אוהבים או יותר נכון מכורים ללחמניות ביתיות, שעם הזמן הפכו ללחמניות בית הספר שמלוות אותם לאורך כל היום.
הלחמניה הראשונה בארוחת הבוקר בבית, השניה בבית הספר ולפעמים עוד אחת אחר הצהריים.

במהלך השנים ניסיתי להכין להם סוגים שונים של לחמניות מקמחים בריאים יותר, הכנתי לחמניות מקמח כוסמין מלא (הלחמניות המועדפות עלי) רכות וטעימות אך הם סירבו בתוקף לאכול לחמניות שצבען חום, וכך חזרתי להכין להם את הלחמניות האהובות עליהם מבצק חלה. לאחר מכן החלטתי לנסות שוב להכין להם את המתכון של הלחמניות מבצק חלה ורק לשנות את הקמח לקמח כוסמין לבן. הם הסכימו לאכול אותן כי הן היו לבנות , הם אפילו אמרו שהן טעימות, אך זיהו שמדובר בקמח כוסמין ודרשו שוב את הלחמניות שלהן בחזרה.

בחודש האחרון החלטתי שלקראת ראש השנה אכין לחמניות חלב ודבש, רכות ואווריריות שהילדים לא יצליחו לעמוד בפניהן.
ביצעתי מספר ניסיונות עד שהגעתי לטעם והמרקם שחלמתי עליו, הלחמניות נחלו הצלחה מסחררת ומתחילת השנה הם לוקחים אותן לארוחת עשר בבית הספר.

לקראת ערב ראש השנה, שמתקרב אלינו בצעדי ענק,הכנתי לחמניות עגולות בתבנית מלבנית עם זיגוג מתקתק שכל אחד יכול לתלוש לעצמו לחמנייה .
הלחמניות שמתקבלות הן אווריריות, רכות רכות כמו ענן ומתוקות שמתאימות בדיוק לערב החג ואתם חייבים להכין אותן.

המתכון מספיק לתבנית בגודל 21X31

מצרכים:
560 גרם קמח לחם (4 כוסות)
9 גרם שמרים יבשים או 27 גרם שמרים טריים
57 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
80 גרם דבש (4 כפות)
280 גרם חלב קר
11 גרם מלח
65 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ)
------------
20 גרם חמאה ממוסת לשימון התבנית

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים

זיגוג לאחר האפיה:
25 גרם חמאה
15 גרם דבש

אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים, ביצים, דבש וחלב במהירות נמוכה עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4-5 דקות, עד שהבצק נראה אחיד וחלק.
  3. מוסיפים בהדרגה לבצק, תוך כדי לישה קוביות חמאה קרה וגמישה (שניתן למעוך בין שתי אצבעות), מוסיפים כל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות חלקית וכך ממשיכים להוסיף את כל החמאה.
  4. לאחר הוספת כל החמאה ממשיכים ללוש את הבצק במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה. משך התהליך כ- 5-6 דקות.
  5. בסיום הלישה הבצק רך, נעים, חלק וכמעט לא דביק, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף. (אם הבצק מעט דביק ניתן לקמח במעט קמח את משטח העבודה).
  6. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה ורבע - עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
  7. ממיסים 20 גרם חמאה ומשמנים את התבנית בשכבה דקה.
  8. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מחלקים אותו ליחידות במשקל 65 גרם, אוספים את הקצוות למרכז, הופכים ומגלגלים לכדור. 
  9. מסדרים את כל הכדורים על משטח העבודה, מכסים בניילון ונותנים מנוחה של כ 15 דקות.
  10. על משטח העבודה הופכים כל יחידת בצק, מוציאים את האוויר ומגלגלים לכדור חלק ומהודק, ומניחים על גבי התבנית במרווחים שווים (15 כדורים- 3X5).
  11. את התבנית מכניסים שוב לתנור כבוי להתפחה שנייה כשעה (תלוי בטמפרטורת החדר).
  12. מחממים תנור טורבו ל- 170 מעלות.
  13. לאחר ההתפחה מוציאים מהתנור את התבנית, מורחים ביצה, מפזרים מעל כל יחידת בצק מעט שקדים פרוסים ואופים 17-20 דקות.
  14. מכינים את הזיגוג: מערבבים חמאה מומסת עם דבש ומורחים מיד בתום האפייה.

הערות:
  • קמח לחם הוא קמח עשיר בגלוטן שניתן להשיג בכל סופר, אך אם אין ברשותכם תוכלו להחליף בקמח רב תכליתי.
  • במקום שקדים פרוסים ניתן לפזר סוכר גבישי.
  • אפשר להכין את הלחמניות גם בתבנית עגולה, חשוב להקפיד על מרווחים כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח.
  • אם אתם רוצים להכין לחמניות לבית הספר, אני ממליצה על יחידות במשקל 85 גרם ומעל ניתן לפזר שומשום ולוותר על הזיגוג. את הלחמניות תסדרו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  • הלחמניות נשמרות יומיים שלושה עטופות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן לאחר שהלחמניות מתקררות לאחסן בקופסה במקפיא וכל פעם שרוצים לחמניה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר.
  • לקבלת לחמניות שוקולד, בתום סעיף 4 מוסיפים 120 גרם שוקורוק (סוג של שוקולד צ'יפס של קליבו ) ולשים רק עד פיזור אחיד בבצק וממשיכים באופן ההכנה כפי שמעודכן במתכון (תמונה מטה).

לחמניות חלב ודבש בתוספת שוקורוק- הסבר בהערות למתכון 
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: