Blog Post

עוגיות מגולגלות קקאו במילוי קינדר בוואנו

Homsky Meitar • September 1, 2019

אחרי הטירוף של העוגיות המגולגלות של פלג במילוי פיסטוק - תות , אני חייבת לשתף אתכם במתכון נוסף לעוגיות מגולגלות, אבל בגרסה הכהה שלהן.
בצק פריך קקאו נימוח ורך בפנים במלית קינדר בוואנו, שילוב כל כך טוב יחד שקשה להפסיק לאכול אותן.
לחובבי השוקולד מומלץ למלא את הרולדה במלית שוקולד אבל, אני מאוד אוהבת ניגוד בין צבע הבצק לצבע המלית ולכן תמיד אני בוחרת מילוי בהיר לבצק הכהה.
המתכון הזה מיועד לאמיצים בלבד, כאלה ששרדו את המגולגלות של פלג ומוכנים לקחת את הסיכון ולהתמכר בשנית, כי העוגיות האלה מתחסלות בצ'יק! מילה שלי.


המתכון הבא הוא מתכון ממש פשוט, קליל, זמן ההכנה קצר מאוד וכך גם זמן חיסול העוגיות.
המלצה שלי אל תתפתו לאחסן בקופסה כי הן לא נשארות שם זמן רב.
אז אתם מוכנים להתחיל להכין?

הכנתם אל תשכחו לתייג אותי ולעקוב באינסטגרם @homsky_meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן

מגולגלות קקאו במילוי קינדר בוואנו
4 רולדות כ - 45 עוגיות

מצרכים לבצק פריך:
180 חמאה קרה
50 גרם שמן קוקוס
340 גרם קמח עוגיות
50 גרם אבקת קקאו
100 גרם אבקת שקדים
2 גרם אבקת אפיה
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
-----
ממרח קינדר בוואנו/גולד/נוטלה

אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים לפירורים דקים כמו חול, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת קקאו, אבקת שקדים, אבקת אפיה, אבקת סוכר ומלח.
  2. מוסיפים שמן קוקוס, שמנת חמוצה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון ומחלקים אותו ל 4 יחידות שוות (כל יחידה כ- 220 גרם בצק).
  4. לוקחים יחידת בצק אחת ומרדדים בין שני ניירות אפיה למלבן בגודל 28*20 (עובי הבצק כ 4 מ"מ), מומלץ לסגור את הנייר האפייה לפי הגודל הרצוי ורק אז לרדד את הבצק לעובי אחד. לצפיה בסרטון המדגים את אופן רידוד הבצק לחצו כאן
  5. מורחים ממרח קינדר בוואנו בשכבה אחידה על כל הבצק ומגלגלים לגליל, ניתן להיעזר בנייר האפיה - תחילה מגלגלים את קצה הבצק שקרוב אלינו מהדקים מעט ואז בעזרת נייר האפיה מגלגלים את הבצק סביב עצמו. באותו האופן מכינים גלילים משאר הבצק.
  6. חותכים את הגליל לעוגיות אך לא עד הסוף, חורצים עד חצי מגובה הגליל.
  7. מכניסים את הגלילים להקפאה לפחות חצי שעה.
  8. מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות ואופים כ 17-20 דקות, כיוון שהבצק כהה קשה לזהות מתי העוגיות מוכנות לכן היזהרו שהעוגיות לא ישרפו.
  9. לאחר האפייה מקררים את הגלילים לחלוטין.
  10. בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות וחותכים בעזרת סכין גדולה ולא משוננת ליחידות שוות בעובי 1.5-2 ס"מ.
  11. מאחסנים בקופסה אטומה.

הערות:
  • ניתן להמיר את שמן הקוקוס בחמאה בכמות כוללת של 250 גרם.
  • ניתן למלא את הבצק בכל מילוי שאוהבים, אצלי הילדים מאוד אוהבים מילוי קינדר בוואנו, גולד (קרמל במליחות מעודנת) או נוטלה.
  • להקפיד להשתמש עם חמאה קרה כך הבצק יהיה נוח לעבודה.
  • במתכון השתמשתי בקמח עוגיות, דל בגלוטן התורם לפריכות העוגיות, אבל במידה ואין לכם קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי שנותן תוצאה מעולה.
  • את הגלילים המוכנים עם המילוי לפני האפיה, ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. כשרוצים עוגיות טריות, מכניסים את הגליל הקפוא ישירות לתנור חם ואופים כפי שמצוין באופן ההכנה.
  • ממרח קינדר בוואנו או גולד ניתן להשיג בחנויות מתמחות, אני רוכשת במרקייק.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: