קרם ברולה וניל קלאסי
קרם ברולה וניל קלאסי הוא קינוח פופולרי מהמטבח הצרפתי, שבאופן מפתיע מאוד קל להכנה.
קרם ברולה בצרפתית ( Crème brûlée ) קרם שרוף, הקינוח מתבסס על קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) אפוי ומעליו שכבת קרמל מתפצפצת בזכות שריפת הסוכר בחום גבוה בעזרת ברנר (להביור גז).
הרומן שלי עם קרם ברולה התחיל בתחילת הקשר של טל (בעלי) ושלי, קרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים עליו והוא לא מוותר עליו אף פעם בסיום ארוחה במסעדה.
בזכות אהבתו לקרם ברולה התחלתי להכין באופן תדיר בארוחות משפחתיות, לחברים וסתם בסופי שבוע ביתיים.
הקינוח מאוד קל להכנה והתוצאה כל כך טעימה שאתם חייבים לנסות להכין בבית.
@homsky_workshop_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
לסרטון ההכנה לחצו כאן
קרם ברולה וניל קלאסי
כ 8 קינוחים בתבניות אישיות קוטר 10 ס"מ.
מצרכים:
100 גרם חלב 3%
500 גרם שמנת מתוקה 38%
120 גרם חלמונים (כ- 7 חלמונים מביצה גודל L)
100 גרם סוכר
מקל וניל או 10 גרם מחית וניל איכותית
סוכר דמררה להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור טורבו ל 100 מעלות.
- בקלחת מביאים לסף רתיחה חלב, שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו ותכולתו (בעזרת סכין חדה מוציאים את תכולת המקל).
- בקערה טורפים חלמונים וסוכר מספר דקות עד שהתערובת הופכת לבהירה.
- עושים השוואת טמפרטורה, מוזגים מעט מהנוזל החם על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה אינטנסיבית. לאחר שהתערובת בקערה התחממה מעט ממשיכים למזוג את יתרת הנוזל החם על גבי החלמונים וממשיכים לטרוף עד שכל התערובת אחידה.
- מסננים את התערובת למד ליטר, ממתינים 2-3 ובעזרת כף מוציאים את כל הקצף שהצטבר בחלק העליון של הקרם.
- מוזגים את התערובת לכלי חרס חסיני חום או כלי אלומיניום חד פעמיים 2/3 גובה ומסדרים על גבי מגש (במידה ועדיין יש מעט קצץ מוציאים בעזרת כף).
- מכניסים לאפייה למשך כ 35-40 דקות עד שהקרם מתייצב בשוליים, אך מרכזו עדיין רוטט.
- מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים להתייצבות במקרר למשך כ 12 שעות או עד שהקרם קר לחלוטין.
- להגשה, מפזרים שכבה דקה ואחידה של סוכר דמררה ושורפים את הסוכר בעזרת ברנר ומגישים.
הערות:
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- להצלחת המתכון מומלץ לשקול במדויק את כל חומרי הגלם, כולל חלמונים.
- הקינוח נשמר במקרר (לפני שריפת הסוכר) למשך 3 ימים.
- ניתן להקפיא את הקינחים עטופים היטב למשך חודש. כשרוצים להגיש, ניתן להפשיר במקרר או לשרוף את הסוכר כשהקינוח קפוא ומתקבל קינוח חצי קפוא :)
- ניתן להגיש את הקינוח עם פירות יער טריים.
