ספוליאטלה נפוליטנית מהירה
ברומא ביקרתי כבר שלוש פעמים ואני מוכנה לנסוע שוב בכל יום בשנה ולעולם לא ימאס לי לבקר בעיר הקסומה הזאת.
רומא כל כך יפה, האוכל טעים, הגלידות מדהימות והספוליאטלה ממכרת!
ספוליאטלה זה מאפה איטלקי שמגיע מנאפולי בצורת קונכייה, העשוי מעלי בצק דקיקים ובמילוי סולת, ריקוטה והדרים.
בכל ביקור שלי ברומא אני פותחת את היום עם קפה איכותי וספוליאטלה. כן כן, כזאת אני, לא מגוונת.
לאחרונה, המאפה הזה עלה לא פעם בשיחות שלי עם חברתי, נעמה צור, בעלת הבלוג "טעמתוק" והחלטנו שאנחנו חייבות להכין אותו יחד.
להכנת ספוליאטלה איטלקית, מכינים בצק ואותו פותחים לרצועות דקיקות בעזרת מכונת פסטה, מאחר ולא בכל בית יש מכונת פסטה,
רצינו להנגיש לכם את המאפה והשתמשנו בבצק פילו קנוי שמקל מאוד על תהליך ההכנה.
למרות שבחרנו להשתמש בבצק פילו קנוי, תהליך ההכנה מורכב מעט ולכן אני ממליצה לקרוא את אופן ההכנה לפחות פעמיים ולצפות בסרטון ההכנה באינסטגרם,
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
הספוליאטלה כל כך טעימה והמשלבת מלית גבינה והדרים יחד עם בצק שמתפצפץ בכל ביס.
המאפה מתאים לשבועות ובכלל והאורחים שלכם לא יצליחו להישאר אדישים, אז אל תחשבו פעמיים ותכינו כבר לערב חג.
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie@
ספוליאטלה נפוליטנית מהירה
המתכון מספיק לתבנית קוטר 20 ס"מ
מצרכים :
חבילת עלי פילו מופשרים
120 גרם חמאה מוממסת
למלית:
180 גרם חלב
1/2 כפית מחית וניל
60 גרם סולת
150 גרם ריקוטה פרסקה
1 חלמון (גודל M)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
גרידת תפוז מתפוז אחד
גרידת לימון מלימון אחד
למריחה לפני האפייה:
חמאה מומסת
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מניחים על משטח העבודה עלה אחד של פילו לאורך (כך שהחלק הקצר מופנה אליכם) ומורחים בחמאה מומסת, יש לשים לב, למרוח באופן אחיד את כל העלה.
- מניחים עלה נוסף בצורה מדויקת ובעזרת כפות הידיים מצמידים אותו ומוציאים בועות אוויר.
- מורחים גם את העלה השני שהנחנו בחמאה מומסת וחוזרים על אותה הפעולה עם עלה נוסף (סה"כ 3 עלים)
- אחרי מריחת העלה השלישי בחמאה מגלגלים באופן הדוק לגליל, חשוב שהגלגול יהיה צפוף וללא בועות אויר.
- מניחים על משטח העבודה עלה פילו נוסף ומורחים אותו בחמאה, מניחים את הגליל בקצה העלה ומגלגלים אותו עד לקצה השני.
- באותו האופן ממשיכים עם יתרת עלה הפילו.
- כשמסיימים, מורחים את הגליל מבחוץ עם חמאה, עוטפים עם ניילון נצמד, מניחים על מגש ומקפיאים למשך 10-15 דקות (הגליל צריך להיות קר ויציב, אך לא קפוא לחלוטין). לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
- להכנת המלית: בקלחת שמים חלב, מחית וניל ומביאים לרתיחה, מוסיפים סולת וטורפים עד להסמכה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים גבינת ריקוטה וחלמון ומערבבים בעזרת לקקן לתערובת אחידה (שימו לב, כי התערובת לפני הוספת הגבינה והחלמון סמיכה והיא תתרכך עם הוספת יתרת המרכיבים)
- מוסיפים סוכר וגרידת לימון ותפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד עד להרכבת הספוליאטלה.
- להרכבת המאפים: מוציאים את הגליל מהמקפיא, פורסים בעזרת סכין שף חדה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ עד ס"מ.
- לוקחים פרוסה מהגליל ובעזרת האגודלים דוחפים בעדינות את המרכז למעין קונוס/קונכייה.
- ממלאים כל קונכייה במלית (כמעט עד הסוף) וסוגרים, אין צורך להדק.
- ממשיכים למלא את שאר הקונכיות ומסדרים במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
- מורחים את הספוליאטלות בחמאה ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
- מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
- מכניסים את המגש לאפייה במשך 10 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות טורבו וממשיכים לאפות לעוד כ 12 דקות.
- לאחר האפייה מצננים את המאפים ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפה מוכן כשהוא שחום מכל הצדדים.
- עלי פילו נוטים להתייבש ולכן מומלץ לכסות במגבת את החבילה תוך כדי השימוש.
- לסרטון הכנה לחצו כאן
