ספוליאטלה נפוליטנית מהירה

Homsky Meitar • June 1, 2022

ברומא ביקרתי כבר שלוש פעמים ואני מוכנה לנסוע שוב בכל יום בשנה ולעולם לא ימאס לי לבקר בעיר הקסומה הזאת.

רומא כל כך יפה, האוכל טעים, הגלידות מדהימות והספוליאטלה ממכרת!

ספוליאטלה זה מאפה איטלקי שמגיע מנאפולי בצורת קונכייה, העשוי מעלי בצק דקיקים ובמילוי סולת, ריקוטה והדרים.

בכל ביקור שלי ברומא אני פותחת את היום עם קפה איכותי וספוליאטלה. כן כן, כזאת אני, לא מגוונת.


לאחרונה, המאפה הזה עלה לא פעם בשיחות שלי עם חברתי, נעמה צור, בעלת הבלוג "טעמתוק" והחלטנו שאנחנו חייבות להכין אותו יחד.

להכנת ספוליאטלה איטלקית, מכינים בצק ואותו פותחים לרצועות דקיקות בעזרת מכונת פסטה, מאחר ולא בכל בית יש מכונת פסטה,

רצינו להנגיש לכם את המאפה והשתמשנו בבצק פילו קנוי שמקל מאוד על תהליך ההכנה.

למרות שבחרנו להשתמש בבצק פילו קנוי, תהליך ההכנה מורכב מעט ולכן אני ממליצה לקרוא את אופן ההכנה לפחות פעמיים ולצפות בסרטון ההכנה באינסטגרם,

לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן


הספוליאטלה כל כך טעימה והמשלבת מלית גבינה והדרים יחד עם בצק שמתפצפץ בכל ביס.

המאפה מתאים לשבועות ובכלל והאורחים שלכם לא יצליחו להישאר אדישים, אז אל תחשבו פעמיים ותכינו כבר לערב חג.


הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie@





ספוליאטלה נפוליטנית מהירה

המתכון מספיק לתבנית קוטר 20 ס"מ


מצרכים :

חבילת עלי פילו מופשרים

120 גרם חמאה מוממסת


למלית:

180 גרם חלב

1/2 כפית מחית וניל

60 גרם סולת

150 גרם ריקוטה פרסקה

1 חלמון (גודל M)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

גרידת תפוז מתפוז אחד

גרידת לימון מלימון אחד


למריחה לפני האפייה:

חמאה מומסת


לקישוט:

אבקת סוכר


אופן ההכנה:

  1. מניחים על משטח העבודה עלה אחד של פילו לאורך (כך שהחלק הקצר מופנה אליכם) ומורחים בחמאה מומסת, יש לשים לב, למרוח באופן אחיד את כל העלה.
  2. מניחים עלה נוסף בצורה מדויקת ובעזרת כפות הידיים מצמידים אותו ומוציאים בועות אוויר.
  3. מורחים גם את העלה השני שהנחנו בחמאה מומסת וחוזרים על אותה הפעולה עם עלה נוסף (סה"כ 3 עלים)
  4. אחרי מריחת העלה השלישי בחמאה מגלגלים באופן הדוק לגליל, חשוב שהגלגול יהיה צפוף וללא בועות אויר.
  5. מניחים על משטח העבודה עלה פילו נוסף ומורחים אותו בחמאה, מניחים את הגליל בקצה העלה ומגלגלים אותו עד לקצה השני.
  6. באותו האופן ממשיכים עם יתרת עלה הפילו.
  7. כשמסיימים, מורחים את הגליל מבחוץ עם חמאה, עוטפים עם ניילון נצמד, מניחים על מגש ומקפיאים למשך 10-15 דקות (הגליל צריך להיות קר ויציב, אך לא קפוא לחלוטין). לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
  8. להכנת המלית: בקלחת שמים חלב, מחית וניל ומביאים לרתיחה, מוסיפים סולת וטורפים עד להסמכה.
  9. מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת פושרת.
  10. מוסיפים גבינת ריקוטה וחלמון ומערבבים בעזרת לקקן לתערובת אחידה (שימו לב, כי התערובת לפני הוספת הגבינה והחלמון סמיכה והיא תתרכך עם הוספת יתרת המרכיבים)
  11. מוסיפים סוכר וגרידת לימון ותפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
  12. מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד עד להרכבת הספוליאטלה.
  13. להרכבת המאפים: מוציאים את הגליל מהמקפיא,  פורסים בעזרת סכין שף חדה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ עד ס"מ.
  14. לוקחים פרוסה מהגליל ובעזרת האגודלים דוחפים בעדינות את המרכז למעין קונוס/קונכייה.
  15. ממלאים כל קונכייה במלית (כמעט עד הסוף) וסוגרים, אין צורך להדק.
  16. ממשיכים למלא את שאר הקונכיות ומסדרים במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
  17. מורחים את הספוליאטלות בחמאה ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
  18. מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
  19. מכניסים את המגש לאפייה במשך 10 דקות.
  20. מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות טורבו וממשיכים לאפות לעוד כ 12 דקות.
  21. לאחר האפייה מצננים את המאפים ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות.



הערות:

  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפה מוכן כשהוא שחום מכל הצדדים.
  • עלי פילו נוטים להתייבש ולכן מומלץ לכסות במגבת את החבילה תוך כדי השימוש.
  • לסרטון הכנה לחצו כאן 

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More