Blog Post

עוגיות לוז במילוי נוטלה

Homsky Meitar • January 16, 2020

אחת האהבות שלי היא נוטלה, כמובן אחרי פיסטוק שמקומו בראש הטבלה... ולא סתם יש בבלוג מספר מתכונים מעולים עם פיסטוק, אבל נוטלה מבחינתי היא יומיומית, זמינה תמיד והכי טעימה מעל החלה שלי, בכל שעה ביום, אבל לא רק!
הפעם החלטתי להכניס את האהבה שלי לנוטלה לתוך העוגייה כך שמתקבלת עוגייה הכי מושחתת שיש!!
מתקבלת עוגייה כל כך טעימה, פריכה מבחוץ ומבפנים רכה וצ'ואית והכי כיף שמילוי הנוטלה נשאר רך גם לאחר שהעוגיות מצטננות. 
ואם לומר את האמת, העוגיות יצאו סופר מושחתות וסופר טעימות שרק עושות חשק לחסל את כל הצנצנת, אז אם אתם אוהבי נוטלה כמוני אני לא אשכנע אתכם להכין אותם, כי בטח כבר הוצאתם צנצנת נוטלה, הפשלתם שרוולים ואתם מוכנים להתחיל לאפות אותן.

לעוגיות מהסוג הזה יש שתי גרסאות, אחת פריכה והשנייה רכה. שתיהן טעימות ואני בטוחה שלכל אחד מכם יש העדפה, אני מאלה שאוהבים את העוגיות האלה רכות מבפנים רכות מבנים ובחוץ מעט פריכות.  הסוד כדי להגיע למרקם רך, הוא שחייבים להקפיד על זמני אפיה קצרים, אך לא מידי אחרת נקבל עוגייה לא אפויה.
את הפריכות הנפלאה מבחוץ אני מקבלת בזכות קמח עוגיות, דל בגלוטן שתורם לפריכות.
המתכון לא מסובך אך חשוב להקפיד להכין קודם את הקרמל שצריך להתקרר לפני שמזלפים על העוגיה.

העוגיות טעימות בטירוף וממכרות, ראו הוזהרתם! 
הכנתם? שתפו אותי באינסטגרם

המתכון מספיק ל 20 עוגיות 

קרמל מלוח: 
100 גרם שמנת מתוקה
25 גרם חלב
50 גרם גלוקוזה (1)
2 גרם מחית וניל
2 גרם פלור דה סל
50 גרם סוכר
25 גרם גלוקוזה (2)
35 גרם חמאה

אופן ההכנה:
  1. בקלחת מחממים לסף רתיחה שמנת, חלב, גלוקוזה (1), מחית וניל ומלח פלור דה סל. מניחים בצד.
  2. בקלחת נוספת מכינים קרמל יבש: מחממים גלוקוזה (2) ומפזרים סוכר כך שכל תחתית הסיר תכוסה בשכבה דקה מאוד של סוכר. ממשיכים להוסיף סוכר באזורים שהסוכר נמס, כל פעם מזריעים עוד סוכר עד שהכנסנו את כל הסוכר. בשלב הזה ניתן להטות מעט את הסיר כך שהסוכר ינוע בתוך הסיר תוך כדי קרמול. לאחר שכמעט כל הסוכר נמס ומתחיל להתקבל צבע ענברי מערבבים עם מרית חסינה לחום עד שמגיעים לצבע קרמל עמוק בטמפרטורה 180 מעלות.
  3. כשמגיעים ל 180 מעלות מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (כל פעם קצת) תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות הקרמל מבעבע בעת הוספת הנוזלים החמים).
  4. לאחר שהכנסנו את כל הנוזלים ממשיכים לבשל את המסה עד ל 105 מעלות.
  5. מעבירים את הקרמל למד ליטר. כשהקרמל מגיע 70 מעלות, מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים עם בלנדר מוט.
  6. מעבירים את הקרמל לקופסה ומכסים את פני השטח עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר כשעתיים או עד שהקרמל במרקם נוח לזילוף.


לבצק העוגיות:

150 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
75 גרם סוכר דמררה
2 גרם מלח פלור דה סל
5 גרם מחית וניל (כפית)
90 גרם ביצים (2 ביצים קטנות גודל  M)
200 גרם קמח עוגיות
5 גרם סודה לשתייה
80 קמח עוגיות 
50 לוז טחון
50 אגוזי לוז גרוסים גס
-----------------
50 גרם שוקולד חלב במטבעות
-----------------
100 גרם נוטלה
50 גרם פרלינה לוז /נוגט  (ניתן להכין מחית - ראו הערות)
מעט מלח פלור דה סל לפיזור מעל העוגיות


אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים 80 גרם קמח ביחד עם 50 גרם אגוזי לוז ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. מוסיפים לקערה קמח וסודה לשתייה ומערבבים טוב. מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקרימים חמאה, מחית וניל, מלח, סוכר דמררה וסוכר מולסה עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת אמולסיה טובה.
  5. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר את היבשים בפעמיים.
  6. לאחר שמתקבל בצק מוסיפים לוז גרוס ומערבבים עד שהאגוזים מתפזרים באחידות בבצק.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים תלולות של בצק במשקל 40 גרם בעזרת כפית קפיצית לגלידה, מניילנים את התבנית ומכניסים לקירור במקרר כשעה.
  8. מעבירים את הנוטלה לשקית זילוף ממלאים 20 שקעים בתבנית סיליקון חצאי כדור קטנים. מעבירים את התבנית למקפיא עד להרכבת העוגיות.
  9. מוציאים את תבנית העוגיות מהמקרר ומשטחים כל יחידת בצק ובמרכזה מניחים חצי כדור נוטלנה , עוטפים אותו עם הבצק ומגלגלים.
  10. מניחים את העוגיות המגולגלות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כחצי שעה במקרר.
  11. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות.
  12. ממלאים בשתי שקיות זילוף פרלינה לוז וקרמל מלוח .
  13. מוציאים את העוגיות מהמקרר, משטחים מעט כל עוגייה ונועצים 3-4 מטבעות שוקולד חלב, מעט מלח פלור דה סל ואופים 6 דקות.
  14. מוציאים את התבניות ומזלפים 3 נקודות של פרלינה לוז ואופים 3 דקות.
  15. מוציאים את התבניות מזלפים ברכז העוגייה 2 נקודות של קרמל מלוח ואופים עוד דקה.
  16. מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה 5 ימים.

הערות:
  • מחית פרלינה לוז ניתן לרכוש בחניות מתמחות או להכין לפי המתכון לפרלינה פקאן ולהחליף את סוג האגוזים >> המתכון כאן
  • מלח פלור דה סל ניתן לרכוש בחנויות מתמחות. מי שלא אוהב מלח מעל העוגיות יכול לוותר.  
  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות וניתן לרכוש בסופרים השונים. 
  • השתמשתי בתבנית סיליקון עם 15 שקעים, משקל כל חצי כדור כ 10 גרם נוטלה.
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה 5 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות מגולגלות לפני האפייה, וכשרוצים לאפות מוציאים את העוגיות מהמקפיא להפשרה במקרר ואופים לפי המתכון.
  • המתכון לקרמל ישאיר לכם עודפים, שניתן להקפיא בקופסה אטומה ולהשתמש בפעם הבאה.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: