טארטלט פילו גבינה וקסיס
כשאני מארחת משפחה או חברים אני מאוד אוהבת להגיש קינוחים קטנים, או בשמם הצרפתי, פטיפורים.
פטיפור זה בעצם קינוח קטנטן שאוכלים אותו בשניים- שולשה ביסים, הפטיפורים צריכים להיות זהים בגודלם ומאוד מדויקים ומוקפדים... בדיוק כמו שאני אוהבת.
לקראת חג השבועות אני יושבת ושוברת את הראש איזה קינוח קטנטן, מרשים אך מצד שני קל להכנה אוכל להכין ולשתף אתכם במתכון?
מייד עלה לי לראש להכין טארטלטים, אבל במחשבה שנייה , לא מעט אנשים נרתעים כשהם צריכים להכניס בצק פריך לרינג...
אז החלטתי לפשט את הרעיון ולהכין, אך במקום להשתמש בבצק פריך השתמשתי בבצק פילו מוכן. הוא כל כך נוח לעבודה שתהליך הכנת קינוח מתקצר ומשאיר לנו זמן להכין קינוח נוסף.
כמובן שאת הטארטלטים מילאתי במלית גבינה פיזרתי פיסטוקים והוספתי קסיס (דומדמניות שחורות) ויצא ביס מ ו ש ל ם!
מבחוץ קריספי, בפנים גבינה נימוחה והקסיס מוסיף חמיצות מעולה!
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
טארטלט פילו גבינה וקסיס
המתכון מספיק ל - 18 יחידות
מצרכים :
חבילת עלי פילו מופשרים - משתמשים ב- 6 עלים
75 גרם חמאה מומסת
למלית:
250 גרם גבינת טוב טעם (חבילה)
200 גרם שמנתץ חמוצה 15% (מיכל)
2 ביצים (גודל M)
חצי כפית מחית וניל איכותית
זסט לימון (אופציונלי)
80 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)
_____________________
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
1/3 כוס קסיס (דומדמניות שחורות)
אופן ההכנה:
- להכנת המלית: בקערה מניחים את הגבינה, שמנת חמוצה, ביצים, וניל וזסט לימון ומערבבים בעזרת לקקן או מטרפה לתערובת חלקה.
- מסננים אבקת סוכר לתערובת הגבינה.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד.
- ממיסים חמאה במיקרוגל.
- משמנים תבניות מאפינס בחמאה מומסת.
- הרכבת המאפה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים בחמאה מומסת (את שאר העלים מכסים במגבת שלא יתייבשו) .
- מניחים מעל עלה פילו נוסף וגם אותו מורחים בחמאה מומסת, ממשיכים כך להניח סה"כ 4 עלים ומורחים בחמאה ממומסת.
- מחלקים את העלים ל 12 ריבועים (את האורך מחלקים ל 4 ואת הרוחב ל 3).
- מניחים את ריבועי עלי פילו בתבנית שקעים בדיוק כמו שמכינים טארטלטים, מצמידים את הבצק לדפנות השקעים.
- לוקחים שני עלי פילו נוספים , מורחים בניהם חמאה מומסת וגם על גבי העלה העליון.
- חוצים את העלים לשניים מהחלק הארוך. וחותכים ל 6 ריבועים.
- מסדרים בתבנית שקעים.
- מפזרים פיסטוקים גרוסים בכל שקע מזלפים גבינה, מפזרים קסיס ומעל שוב פיסטוקים.
- מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות ואופים כ 20 דקות עד שעלי הפילו מהצדדים משחימים והגבינה מתייצבת.
- בזהירות מוציאים את המאפים מהשקעים ובמידת הצורך מסדרים על מגש ומחזירים לאפייה נוספת של כמה דקות להשחמה מהצדדים.
- לאחר שהטארטלטים הצטננו, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפה מוכן כשהוא אפוי מכל הצדדים.
- ניתן להשתמש בכל גבינה כחושה המתאימה לאפייה.
- אפשר לגוון ולשלב פירות יער אחרים כמו אוכמניות או פטל.
- מיתרת חבילת עלי הפילו ניתן להכין אצבעות פילו וגבינות, המתכון כאן
