עוגיות פטל ושוקולד חלב

Homsky Meitar • November 9, 2020

שילוב של פטל ושוקולד חלב איכותי אהוב עלי במיוחד, החמיצות של הפטל והמתיקות של השוקולד יוצרים ביס מושלם וזו הזדמנות נפלאה להכין עוגיות חדשות!
הרעיון לעוגיות נולד שבוע שעבר לאחר שקיבלתי שתי חבילות של חומרי גלם, אחת ממרקייק ובה מחית פרלינה לוז ופטל מדהימה ושוקולד חלב איכותי!
 והשניה מרזברי ובה אבקת פטל, מחית פטל מרוכזת ושביבי פטל מיובשים.

כשכתבתי את המתכון, רציתי שהבצק יהיה בטעם פטל עדין שישתלב טוב עם שוקולד חלב, ולא כיוונתי לעוגייה בצבע אדום - ורוד, כדי לקבל עוגייה ורודה יש צורך להשתמש בכמות גדולה של מחית פטל שלא מתאימה למתכון, ובכל זאת, גם לאחר האפייה הצבע משתנה ולא נראה ורוד- אדום כפי שנראה לפני האפייה. אז אם אתם מחפשים עוגייה ורודה זה לא המתכון :)

העוגיות כל כך טעימות וקלות להכנה, העוגיות רכות מבפנים במרקם צ'ואי ומבחוץ טיפונת פריכות וזה מה שאני אוהבת בסוג העוגיות האלה.
לקבלת המרקם חייבים להקפיד על זמני אפיה לא ארוכים כדי שהעוגייה לא תתייבש, וזמני האפייה עשויים להשתנות מתנול לתנור. אתם מכירים הכי טוב את התנור שלכם ובכל זאת, תמיד אני ממליצה למשתתפי הסדנאות שלי, כשמכינים מתכון לרשום את הטמפרטורה וזמני האפייה, לאחר מכן לטעום ולציין ליד המתכון אם נדרש לשנות משהו באופן האפייה בפעם הבאה, רישום וסדר יעשו לכם חיים קלים להכיר טוב יותר את התנור שלכם שלו מרכיב מרכזי בתהליך האפייה :)

בהצלחה ואני מחכה לראות את העוגיות שלכם באינסטגרם!



עוגיות פטל ושוקולד חלב

המתכון מספיק לכ- 20 עוגיות

מצרכים:
120 גרם חמאה רכה
60 מחית פרלינה לוז ופטל (unipatis) 
100 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
70 גרם סוכר
10 גרם מחית פטל מרוכזת (רזברי)
5 גרם מחית וניל (חצי כפית)
90 גרם ביצים
280 גרם קמח
70 אבקת שקדים
4 גרם מלח פלור דה סל
5 גרם סודה לשתיה
10 גרם אבקת פטל (רזברי)
150 גרם שוקולד חלב איכותי 38% במטבעות או קצוץ

מילוי:
200 גרם שוקולד חלב
15 גרם שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר)
25 גרם מחית פרלינה לוז פטל

לפיזור לפני האפיה:
מלח פלור דה סל
50 גרם שוקולד חלב איכותי 38% במטבעות

לקישוט העוגיות לאחר האפיה:
שבבי פטל מיובשים (רזברי)
60 מחית פרלינה לוז ופטל (unipatis) 


אופן ההכנה:
  1. הכנת המילוי: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד חלב תוך כדי ערבוב , כאשר השוקולד נמס לחלוטין מוסיפים שמן ומאחדים, מוסיפים מחית פרלינה לוז פטל ומערבבים.
  2. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף וגוזרים חור קטן, ממלאים תבנית שקעים (נדרש למתכון כ 20 חצאי כדור, משקל כל אחד כ 10 גרם) ומעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה, עד שהשוקולד קפוא לחלוטין. את יתרת השוקולד - נוגט שומרים לקישוט העוגיות לאחר האפיה.
  3. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, מחית פרלינה לוז ופטל, מחית וניל, מחית פטל מרוכזת, סוכר וסוכר מולסה עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת אמולסיה טובה.
  5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת שקדים, סודה לשתיה, מלח מוסיפים לקערת המיקסר בפעמיים.
  6. לאחר שמתקבל בצק מוסיפים שוקולד חלב במטבעות או קצוץ גס ומערבבים עד שהשוקולד מתפזר באחידות בבצק.
  7. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה - שעה במקרר.
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ליחידות במשקל 40 גרם, משטחים כל יחידת בצק ובמרכזה מניחים חצי כדור שוקולד קפוא, סוגרים את הבצק מסביב לשוקולד ומגלגלים לעוגייה.
  9. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כחצי שעה במקרר.
  10. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות.
  11. מוציאים את התבנית מהמקרר, משטחים מעט כל עוגייה ונועצים 2-3 מטבעות שוקולד חלב, מפזרים מעט מלח פלור דה סל ואופים 8-11 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  12. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.
  13. ממלאים שקית זילוף במחית פרלינה לוז ופטל וגוזרים חור קטן (ללא צנטר), מזלפים כמה נקודות על גבי כל עוגייה ומפזרים מעט שבבי פטל מיובשים.
  14. מאחסנים את העוגיות בקופסה אטומה.

הערות:
  • מחית פרלינה לוז ופטל של חברת unipatis ניתן לרכות במרקייק (חנות המתמחה בחומרי אפיה)
  • השתמשתי בשוקולד חלב איכותי 38% של חברת ברי, ניתן להשתמש בכל שוקולד חלב שאוהבים.
  • שבבי פטל מיובשים, אבקת פטל ומחית פטל מרוכזת השתמשתי של חברת רזברי (מוזמנים לקבל קופון הנחה באינסטגרם שלי >> כאן)
  • זמני אפיה משתנים מתנור לתנור, אני אוהבת את העוגיות במרקם צ'ואי בפנים ולכן אני אופה כ 8 דקות בתנור שלי והוא חזק מאוד.
  • אתם לא חייבים לאפות את כל העוגיות, את העוגיות הנותרות ניתן להקפיא בקופסה אטומה לפני האפייה. כשרוצים לאפות מוציאים להפשרה במקרר, ומכניסים ישירות מהמקרר לאפייה בתנור שחומם מראש.
  • אני ממליצה לפזר שביבי פטל מיובשים לפני שאוכלים כדי שהשבבים יישארו קריספיים ולא יספחו לחות.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More