Blog Post

קרקרים מקמח כוסמין לבן ומלא

Homsky Meitar • November 2, 2020
קינוחים הם חלק מחיי, מהעבודה שבחרתי ושאני כל כך אוהבת לקום אליה מידי בוקר, במהלך היום והלילות אני חושבת על קינוחים חדשים, על טעמים שישתלבו טוב ואיזה מרקמים אני רוצה שיהיו בקינוח שאכין. תהליך ההכנה ובניית הקינוח אורך זמן של ניסיונות במטבח, טעימת הקינוח עד להשגת התוצאה הרצויה.

השגרה שלי היא מתוקה ואני מכינה לא מעט קינוחים ומאפים, אך לצד הקינוחים אני מנסה לאזן ולשמור על תזונה בריאה כמה שניתן, זה לא תמיד פשוט כי אוכל בריא מצריך השקעה וחומרי גלם איכותיים וטריים ולא תמיד אני מוצאת זמן לדאוג לעצמי, אבל מהרגע שהתחלתי להכין קרקרים בריאים אני יודעת שיש לי למשך שבוע שלם נשנוש בריא וסופר טעים.

בבלוג יש כבר שני מתכונים מעולים לקרקרים אחד מקמח כוסמין מלא והשני ללא גלוטן , אבל אני תמיד רוצה לחדש ולגוון גם אם השינויים קטנים.
בשבוע האחרון הכנתי מספר פעמים קרקרים המשלבים קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא ותוספת של קינואה שמשדרגת את המרקם והופכת אותו לסופר קראנצ'י, הביס מתפצח בפה ואין תחושה יותר כייפית מזו.

המתכון ממש קל להכנה ולוקח כ- 15 דקות עבודה לא כולל זמן האפיה. 
אני מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי באינסטגרם בתוצאה ♥



קרקרים מקמח כוסמין לבן ומלא

מצרכים:
20 גרם שמן זית
440 גרם מים חמים
85 גרם קמח כוסמין מלא (2/3 כוס)
95 גרם קמח כוסמין לבן (2/3 כוס)
55 גרם זרעי פשתן 
20 גרם שומשום (לבן/מלא/שחור- אני שילבתי את שלושתם)
15 גרם זרעי צ'יה 
20 גרם גרעיני דלעת
55 גרעיני חמנייה
20 גרם שיבולת שועל
30 גרם קינואה (לבנה או צבעונית)
1/2 כפית מלח ההימלאיה
1/4 כפית פלפל גרוס
3/4 כפית טימין מיובש.

לפיזור מעל הקרקרים לפני האפיה:
20 גרם שומשום (לבן/שחור/מלא)
20 גרם גרעיני חמנייה
20 גרם קינואה 
מלח ההימאליה גס

אופן ההכנה:
  1. בקערה או במד ליטר מערבבים שמן זית ומים חמים (לא רותחים)
  2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים (זרעי פשתן, שומשום, זרעי ציה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, קינואה, קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין לבן, מלח, פלפל וטימין).
  3.  יוצרים גומה בקערת היבשים ושופכים לתוכה את הנוזלים, מערבבים טוב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים - בשלב זה התערובת נוזלית וכך היא צריכה להיות.
  4. משהים את התערובת בקערה כ- 10 דקות עד שהיא מעט מסמיכה ופחות נוזלית.
  5. מרפדים שתי תבניות תנור בייתי בנייר אפיה ומחלקים לתוכן את התערובת. שימו ל,  כי אם אתם משמשים בתבניות קטנות יותר שמונחות על גבי הרשת ניתן לחלק ל 3 תבניות.
  6. משטחים בכל תבנית את התערובת על פני התבנית לשכבה דקה ואחידה בעובי 2-3 מ"מ.
  7. מפזרים מעל מעט מלח גס, גרעיני חמנייה, שומשום וקינואה.
  8. מחממים תנור טורבו ל- 165-170 מעלות. משתנה בין תנור לתנור.
  9. מכניסים את התבניות לתנור חם ואופים כ - 15 דקות, מוצאים את התבניות ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים ריבועים/מלבנים.
  10.  מחזירים את התבניות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל 140-150 מעלות לכ- 30-40 דקות נוספות, עד שהקרקרים יבשים לחלוטין ופריכים. שמו לב, כי הקרקרים נאפים תחילה בקצוות ולאחר מכן במרכז. בזמן האפייה אני בודקת את התבניות והחלקים החיצוניים שכבר מוכנים אני מוציאה לצינון.
  11. לאחר שהקרקרים מצטננים מפרידים אותם ושומרים בצנצנת אטומה כשבוע.
הערות:
  • ניתן לרכוש את חומרי הגלם בחנויות טבע.
  • במתכון השתמשתי בקמח כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן של טחנות ישראליות.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור לכן חשוב לבדוק מספר פעמים לאורך כל האפייה כדי לוודא שהקרקרים לא ישרפו.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: