Blog Post

עוגיות ג'נדויה במילוי שוקולד לוז לבן

Homsky Meitar • October 31, 2020
בתקופה זו שכולנו בבתים וכמעט לא יוצאים, אני מוצאת את עצמי אופה הרבה ובעיקר עוגיות, בטעמים ומרקמים שונים, את העוגיות אני אוהבת לאחסן בצנצנות על השיש שתמיד מזכירות לי את בית ילדותי, ועד היום בבית הורי ניתן למצוא תמיד כמה צנצנות מלאות בעוגיות.

השבוע אפיתי מספר פעמים עוגיות לוז טעימות שהילדים כל כך אהבו, את העוגיות הכנתי מבצק חום ובמילוי שוקולד לוז לבן, או בקיצור עוגיות ג'נדויה - בוואנו.
הטעמים ששליבתי בעוגיות כל כך אהובים על ילדי, ולא ברור לי איך עד היום לא שילבתי אותם יחד בעוגיה אחת.
השילוב של שניהם כל כך מוצלח וטעים שכל העוגיות התחסלו כל כך מהר ונשאר לנו טעם של עוד... אז פשוט הכנתי שוב ושוב עד שהחלטתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון :)

עוגיות מהסוג הזה הן כל כך טעימות ואני אוהבת אותן במרקם צ'ואי ופחות פריך ולכן בבלוג יש לא מעט מתכונים בווריאציות וטעמים שונים, כי כל הכיף הוא בגיוון.
לפעמים אני אוהבת את העוגיה שלי עם טופינג ולפעמים מספיקה לי רק העוגיה, התוצאה תמיד מוצלחת וגורפת מחמאות.

העוגיות כל כך טעימות וכשאנחנו מכירים  את התנור הביתי שלנו  ואופים בצורה מדויקת, מתקבלת עוגיה במרקם צ'ואי מבפנים ומעט פריך מבחוץ, את העוגיות מילאתי בשוקולד בוואנו בייתי רך ונוזלי והשילוב פשוט מושלם!

המתכון לא מסובך, אך חשוב להקפיד על שקילה מדוייקת ואפיה נכונה, ממליצה לעקוב אחר הוראות ההכנה.
תיהנו ועדכנו אותי באינסטגרם איך יצא לכם ♥



עוגיות ג'אנדויה במילוי שוקולד לוז לבן

כ - 20 עוגיות 

מצרכים:
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
כפית מחית וניל איכותית
60 גרם ביצים (ביצה אחת גדולה גודל L)
150 גרם שוקולד ג'נדויה 
315 גרם קמח עוגיות (2 ו- 1/4 כוסות קמח)
2 גרם מלח פלור דה סל
15 גרם אבקת קקאו כהה 
5 גרם אבקת אפיה

לפיזור מעל העוגיות לפני האפיה:
מעט מלח פלור דה סל/ מלח מאלדון

מילוי וקישוט העוגיות:
250 גרם שוקולד לבן
25 גרם שמן זרעי ענבים
44 גרם מחית פרלינה לוז- נוגט

לפיזור לאחר האפיה:
כ 50 גרם אגוזי לוז גרוסים גס


אופן ההכנה:
  1. הכנת מילוי לעוגיות: ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד לבן תוך כדי ערבוב , כאשר השוקולד נמס לחלוטין מוסיפים שמן ומאחדים, מוסיפים מחית נוגט ומערבבים.
  2. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף וגוזרים חור קטן, ממלאים תבנית שקעים (נדרש למתכון כ 20 חצאי כדור, משקל כל אחד כ 10 גרם) ומעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה, עד שהשוקולד קפוא לחלוטין. את יתרת השוקולד - נוגט שומרים לקישוט העוגיות לאחר האפיה.
  3. להכנת בצק העוגיות: קוצצים לקוביות את השוקולד וממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל, עד להמסה מלאה של השוקולד.
  4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר, מחית וניל עד לקבלת מסה הומוגנית ובהירה.
  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי הקערה בעזרת לקקן.
  6. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לקבלת תערובת תפוחה והומוגנית.
  7. בקערה מערבבים את היבשים (קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה ומלח) ומסננים.
  8. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים  את היבשים בפעמיים, מערבלים עד שכל האבקות נטמעות בתערובת.
  9. משטחים את הבצק על גבי ניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לחצי שעה.
  10. מחממים תנור ל 165 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה תלוי בעוצמת התנור שלכם.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר ושוקלים יחידות במשקל 40 גרם, משטחים כל יחידת בצק ובמרכזה מניחים חצי כדור שוקולד קפוא, סוגרים את הבצק מסביב לשוקולד ומגלגלים לעוגיה.
  12.  מניחים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 8-10 ס"מ, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפיה.
  13. פוחסים מעט את העוגיות על מנת לקבל עוגיות שטוחות ויפות.
  14. מפזרים מעט מלח מעל כל עוגיה.
  15. אופים את העוגיות כ 8-11 דקות (זמני האפיה משתנים מתנור לתנור)
  16. מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר. כשהעוגיות יוצאות מהתנות הן עד רכות אך הן מתקשות מעט לאחר הקירור.
  17. לקישוט העוגיות: מזלפים שוקולד - נוגט בצורת ספירלה מעל כל עוגיה  ומקשטים באגוזי לוז גרוסים גס.

הערות:
  • שוקולד ג'נדויה הוא שוקולד אגוזי לוז שניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפיה, כמו כן, ניתן להמיר לנוטלה באותו היחס.
  • אם ברשותכם ממרח קינדר בוואנו אתם יכולים להשתמש למילוי העוגיות במקום להכין שוקולד בוואנו בייתי.
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן נייטרלי שאתם אוהבים.
  • במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותו היחס.
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: