By Homsky Meitar
•
July 26, 2019
כבר כולם יודעים כמה אני אוהבת פיסטוק ויותר מכך, אוהבת ליצור מתכונים חדשים המשלבים פיסטוק. מילדות בשבתות אחר הצהריים עם המשפחה, כולם פיצחו גרעינים ואני ישבתי ליד קערה מלאה בפיסטוקים, קילפתי אחד אחד ואכלתי אותם בהנאה. בבית לא הכרתי קינוחים רבים המשלבים פיסטוק, אצלנו בעיקר היו קינוחי שוקולד, עוגות גבינה, קראוסונים מופלאים, עוגות שמרים ועוד. כשעזבתי את הבית ועברתי לעיר הגדולה התחלתי להיחשף לקינוחי פיסטוק ומאז אני נמשכת באופן אוטומטי לצבע הירוק. למשל, הגלידה שאני הכי אוהבת ותמיד תככב בגביע שלי היא פיסטוק, זה לא שאני לא טועמת או אוהבת טעמים אחרים, אבל פיסטוק יש לו מקום של כבוד אצלי. כמה מילים על פיסטוק... מקורו של אגוז הפיסטוק מהמזרח התיכון והוא בעל ערכים תזונתיים טובים וסגולות רבות, הוא בריא והיום נחשב פחות משמין, זאת אומרת שניתן לאכול אותו בלי רגשות אשם :) ועכשיו שהבנו שפיסטוק הוא בריא ופחות משמין אפשר להתחיל להכין עוגיות פיסטוק שמנמנות ורכות מבפנים שבתוכן מסתתר דובדבן אמרנה מתקתק שמשתלב מעולה עם פיסטוק, מעל כל העוגיה מזולף פרלינה פיסטוק וקרמל מלוח. איזה ביס מושלם זה! אתם חייבים להכין ולספר לי איך יצא לכם >>>