עוגת שמרים פרח שוקולד פרווה
Homsky Meitar • September 21, 2023
כבר שנים שאני מקבלת פניות רבות לשתף במתכון לעוגת שמרים פרווה, אבל אני נמנעתי, כי מבחינתי עוגת שמרים חייבת להיות חלבית ובצק של חלות טעים ככל שיהיה אינו מתאים להחליף בצק של עוגת שמרים שצריך להיות עשיר. בנוסף תחליף פרווה לחמאה משפיע על מרקם הבצק ועל הטעם אפשר להתווכח.
כשאני משתפת מתכון הוא חייב להיות טעים עם חומרי גלם טובים ובלי התפשרויות,
אז החלטתי להיענות לבקשתכם ולהיכנס למטבח לסשן של נסיונות כדי להגיע לתוצאה לא פחות ממעולה.
המתכון קל להכנה ואת אופן הכנת הצורה ניתן לראות כאן. כמובן, שניתן להכין בכל צורה שנוחה לכם.
הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_meitar
לסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגת שמרים פרח שוקולד פרווה
המתכון מספיק לשתי תבניות בקוטר 20 ס"מ
מצרכים:
500 גרם קמח חיטה לבן - רב תכליתי
8 גרם שמרים יבשים / 24 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
240 גרם חלב צמחי (כוס) פירוט בהערות
60 גרם ביצה (גודל L)
20 גרם חלמון (גודל L)
1/2 כפית מחית וניל איכותית
4 גרם מלח
80 גרם שמן קוקוס (1/3 כוס) מהמקרר/טמפרטורת החדר (לא במצב נוזלי) ראו הערות
למלית:
100 גרם שוקולד מריר
80 גרם שמן קוקוס
150 גרם סוכר חום כהה (דביק)
קורט מלח
40 גרם קקאו
25 גרם אינסטנט פודינג וניל
100 גרם אבקת שקדים (כוס)
לסירופ סוכר:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
אופציונלי כפית מחית וניל
למריחה/ פיצור לפני האפייה:
ביצה טרופה
כף מים
קורט מלח
או אבקת שיינינג
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים.
- מוסיפים לקערת המיקסר, חלב צמחי, ביצה, חלמון, שמן קוקוס ומחית וניל ומתחילים ללוש במהירות נמוכה במשך 2-3 או עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
- מוסיפים את המלח ולשים כ 10 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, חלק ומבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
- מכדררים את הבצק לכדור חלק, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
- מעבירים את הבצק להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר למשך כשעה- שעה ורבע או עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
- הכנת המלית: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר.
- מוסיפים שמן קוקס ומאחדים את התערובת.
- מוסיפים סוכר חום כהה ומערבבים בעזרת לקקן עד להטמעה מלאה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים (מלח, קקאו, אינסטנט פטדינג וניל ואבקת שקדים) ומערבבים היטב עד לקבלת מלית חלקה ללא גושים.
- מכסים את המלית בניילון צמוד לשטח הפנים ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
- הכנת סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה, סוכר, מים ומחית וניל. לאחר הרתיחה מבשלים דקה - שתיים נוספות ומסירים מהאש.
- הרכבת העוגה: משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
- לאחר ההתפחה נחצה את הבצק לשניים
- מעבירים מצי מהבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 60X40 ס"מ.
- מורחים חצי מהמלית על גבי 2/3 מהבצק (40x40) מלית בשכבה אחידה.
- מקפלים את הבצק ל 3, 1/3 עליון למרכז ולאחר מכון, 1/3 תחתון. נקבל בצק מקופן במידות 20x40.
- נרדד את הבצק שוב (כשהמלית בפנים) לגודל 60x30.
- נחצה את הבצק לאורך בעזרת גלגלת פיצה לשלושה חלקים שווים וניצור פתחים (ברוחב 1 ס״מ) בכל אחד מהחלקים לאורך, אך לא עד הסוף כך שהחלק העליון והחלק התחתון יהיה מחובר.
- נגלגל כל חלק לרול באלכסון. לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
- משלוש הרצועות נקלע צמה ונגלגל אותה לשבלול.
- נעביר את העוגה לתבנית.
- באותו האופן נכין את העוגה השנייה.
- מתפיחים כשעה וחצי (תלוי בטמפרטורת החדר) בתנור כבוי וסגור.
- לאחר ההתפחה מוציאים את התבנית מהתנור.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.
- מורחים את המאפה בביצה טרופה או בוזקים אבקת שיינינג.
- מכניסים את המאפה לאפיה של כ- 15 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 15-20 דקות או עד שהמאפה משחים ואפוי גם מהצדדים.
- מיד בתום האפייה מזגגים את העוגה בסירופ סוכר ומצננים.
הערות:
- שימוש בשמן קוקוס לבצק, הימים חמים שמים את השמן במקרר ל 10 דקות כדי לקבל מרקם יציב ולא נוזלי, בחורף להשתמש בשמן בטמפרטורת החדר, שימו לב לא להשתמש במצב נוזלי.
- ניתן להשתמש בכל חלב צמחי שאתם אוהבים (כמו חלב שקדים, חלב קוקוס או סויה) ואפילו בקרם קוקוס (מעשיר את הבצק בדומה לשמנת חמוצה בבצק חלבי), מים ומיץ תפוזים. כל נוזל שתבחרו ישפיע על הטעם של הבצק והמרקם.
- ניתן למרוח ממרח שוקולד או כל ממרח אחר פרווה.
- זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה.
- זמני אפייה משתנים מתנור לתנור, לכן אני ממליצה לבדוק לאורך כל האפייה.
- מאפי שמרים במיטבו ביום ההכנה אך גם יום או יומיים אחרי האפייה המאפה יהיה טעים. אם אתם לא אוכלים את כל המאפה ביום ההכנה אני ממליצה להקפיא בקופסה אטומה וכשרוצים מפשירים בטמפרטורת החדר.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן