קציצות בקר ברוטב עגבניות
מצרכים לקציצות:
750 גרם בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה בינוני (כ- 120 גרם)
1 קישוא/זוקיני (כ- 140 גרם)
1 בצל בינוני (כ- 140 גרם)
2 שיני שום קונפי (המתכון כאן) או שני שיני שום טרי כתוש
כרישה קטנה או חצי גדולה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה (אפשר גם צרור)
כמה ענפי שמיר
1 ביצה גודל L
2 פרוסות לחם לבן
1 כף רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור או פלפל אנגלי
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית בהרט
מצרכים לרוטב:
קופסת עגבניות חתוכות דק
5-6 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
4-5 שיני שום קונפח
2 כפות סילאן
1.5 כפיות פפריקה מתוקה
1.5 כפיות מלח
1/4 פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
1/4 כפית כורכום
כוס-כוס וחצי מים (240-360 מ״ל)
מצרכים לרוטב:
אופן ההכנה:
הערות: