Blog Post

קציצות בקר ברוטב עגבניות

Homsky Meitar • November 15, 2023

כאמא, אני נתקלת מדי יום בהתלבטות מה להכין לארוחת צוהריים? אני בטוחה שהרבה מהאימהות יזדהו איתי.

מצד אחד אני רוצה לגוון בארוחות הצוהריים ולהרחיב את התפריט של הילדים, אני רוצה שיאכלו בריא ויחשפו לעוד מאכלים,

אך מצד שני, הם לא תמיד מוכנים לנסות ולטעום משהו חדש, וזה מתסכל.


הילדים שלי מאוד אוהבים קציצות, אבל רק קציצות מחזה עוף והודו מטוגנות, בדיוק כמו שסבתא מכינה להם , אבל כבר נמאס לי לטגן.

לפני כחודש  החלטתי ״לקחת סיכון״ ולהכין קציצות בקר ברוטב עגבניות.

בעודי מפשפשת במקפיא מצאתי בשר בקר טחון שהיה מיועד לבולונז ובהחלטה של רגע שיניתי כיוון והכנתי קציצות בקר.

את הרוטב בישלתי לא מעט זמן כדי לתת לו טעמים ולקבל הסמכה.

התחלתי עם עגבניות חתוכות דק בדיוק כמו שאני מכינה סלט קוויט/מטבוחה והתקבל רוטב סמיך וטעים.

הקציצות התבשלו ברוטב והבית התמלא בריח נפלא, הילדים יצאו מהחדרים בעקבות הריח וישבו לאכול, הופתעתי שלא הייתי צריכה לשכנע אותם לטעום. 

הסיר חוסל במלואו באותו היום וזו היתה ארוחת צהריים, ביניים וערב לצד אורז לבן.

מאז אני מכינה את אותו המתכון בדיוק לפחות פעמיים בשבוע ולא כי אני לא רוצה לגוון, אלא כי זה מה שהם מבקשים לאכול.

עם אורז לבן או בלחמנייה ואפילו טורטיה


נרשמה הצלחה לקציצות טעימות שנמסות בפה מרוב שהן רכות ועסיסיות.

תוסיפו אורז לבן או תכניסו כמה קציצות ללחמניה עם סלט קוויט, חריף וחצילים ואפילו טורטיה (תשאלו את איתנון)


תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @homsky_meitar

לסרטון ההכנה לחצו כאן



קציצות בקר ברוטב עגבניות


מצרכים לקציצות:

750 גרם בשר בקר טחון

1 תפוח אדמה בינוני (כ- 120 גרם)

1 קישוא/זוקיני (כ- 140 גרם)

1 בצל בינוני (כ- 140 גרם)

2 שיני שום קונפי (המתכון כאן) או שני שיני שום טרי כתוש

כרישה קטנה או חצי גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה (אפשר גם צרור)

כמה ענפי שמיר

1 ביצה גודל L

2 פרוסות לחם לבן

1 כף רסק עגבניות

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור או פלפל אנגלי

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית בהרט


 מצרכים לרוטב:

קופסת עגבניות חתוכות דק

5-6 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

4-5 שיני שום קונפח

2 כפות סילאן

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

1.5 כפיות מלח

1/4 פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

1/4 כפית כורכום

כוס-כוס וחצי מים (240-360 מ״ל)


 מצרכים לרוטב:


אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים בפולסים, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום, כרישה פיטרוזליה, כוסברה ושמיר.
  2. מעבירים את התערובת למסננת עד שהתערובת ללא נוזלים.
  3. מרטיבים פרוסות לחם ללא החלק הקשה ומסננים את הנוזלים.
  4. בקערה שמים, בשר טחון, את תערובת הירקות, פרוסות לחם, ביצה, כף רסק עגבניות ותבלינים.מערבבים את היטב את התערובת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. אפשר גם יותר.
  5. שמים קופסת עגבניות  ומסננים את כל הנוזלים.
  6. בסיר רחב שמים שמן זית ואת העגבניות המסוננות. ממשיכים לצמצם על חום בינוני תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים רסק עגבניות, שום, סילאן ותבלינים.
  8. מוסיפים כוס- כוס וחצי מים רותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל את הרוטב למשך 15-20 דקות על חום בינוני- נמוך
  9. יוצרים קציצות ומסדרים בסיר, מבשלים למשך חצי שעה או עד שהקציצות מוכנות תחילה בחום בינוני ולאחר שכל הקציצות בסיר מנמיכים את האש.
  10. בסוף הבישול מוסיפים מעט כטסברה קצוצה ומגישים לצד אורז לבן.


הערות:


  • משתמשים בפחית קטנה של רסק עגבניות, כף לתערובת הבשר ואת היתרה (2 כפות) לרוטב.
  • את העגבניות החתוכות דק, חשוב לסנן היטב ולבשל היטב כדי לקבל טעמים עמוקים (ממש כמו התחלת של סלט קוויט /מטבוחה כך יתקבל רוטב סמיך וטעים.
  • לא להתפתות להוסיף הרבה מים, כי לאחר הוספת הקציצות ובישולן הן מגירות נוזלים. אם אתם אוהבים הרבה רוטב כמו הילדים שלי אז שימו כוס וחצי מים רותחים.
  • אני ממליצה להשתמש בשום קונפי, המתכון כאן. אם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשום טרי.
  • אם אתם אוהבים חריף תוסיפו פלפל חריף או קצת פפריקה חריפה.
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: