Blog Post

אצבעות שמרים דאבל שוקולד

Homsky Meitar • May 3, 2022

המתכון הבא נולד באמת במקרה, ומאחר והוא יצא כל כך מוצלח אני משתפת אתכם, זה לא סוד שכל הקינוחים הטובים נולדים בטעות, זה אחד מהם!
הכל התחיל בעת סידור חומרי הגלם בסטודיו שלי, גיליתי חבילת אצבעות שוקולד לקרואסון ומאפים חדשה שטרם השתמשתי בה, חשבתי מה אוכל להכין בלי הרבה עבודה וקרואסון שוקולד (פאן או שוקלה) לא היה בחשבון מפאת חוסר זמן, אז החלטתי להכין עוגת שמרים גדולה המורכבת ממאפים קטנים וכך נולדה העוגה.

העוגה מורכבת ממאפי שמרים קטנים ואישיים, כל מאפה מורכב מרצועת בצק ובתוכו מלית שוקולד טעימה ואת הרצועה מלפפים על גבי אצבע שוקולד וכך מקבלים עוגת שמרים דאבל שוקולד טעימה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

הכנת עוגת שמרים ביתית לא משתווה לשום מאפה שתרכשו במאפיה טרי ככל שיהיה, ולכן הכנה ביתית שווה את ההשקעה.
תחשבו על מעין רוגלך, רק בצורה אחרת, עם דאבל שוקולד ואני מבטחה לכם שאתם לא תוכלו להפסיק להכין כי לא תמצאו את המאפה הזה בשום מקום אחר!

הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >>  homsky_workshop_patisserie@
לסרטו ההכנה לחצו כאן



אצבעות שמרים דאבל שוקולד

המתכון מספיק לתבנית בקוטר 30 ס"מ

מצרכים:
420 גרם קמח חיטה לבן - רב תכליתי
7 גרם שמרים יבשים / 21 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
200 גרם חלב או מיכל אחד שמנת חמוצה 15%
50 גרם ביצה (גודל M)
כפית מחית וניל איכותית
3 גרם מלח 
85 גרם חמאה

למלית:
250 גרם נוטלה
רבע כפית מלח 
20 גרם קקאו (2 כפות) 
35 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)

25-30 אצבעות שוקולד מריר או חלב למאפים

לסירופ סוכר:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
אופציונלי כפית מחית וניל

למריחה לפני האפייה:
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, חלב, ביצה, מחית וניל ומערבלים במהירות נמוכה כ 2-3 עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית.
  4. מוסיפים חמאה קרה וגמישה (כחצי שעה בטמפרטורת החדר) בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מכדררים את הבצק לכדור חלק, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
  6. מעבירים את הבצק להתפחה ראשונה במקרר למשך כ-12 שעות.
  7.  הכנת המלית: מחממים נוטלה במיקרוגל לריכוך למשך 15-30 שניות מוסיפים קקאו, מלח ואבקת שקדים ומערבבים לאיחוד.
  8. הכנת סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה, סוכר, מים ומחית וניל. לאחר הרתיחה מבשלים דקה - שתיים נוספות ומסירים מהאש. 
  9. הרכבת העוגה: משמנים בחמאה רכה בטמפרטורת החדר תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  10. לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 60X40 ס"מ.
  11.  מורחים על גבי 2/3 מהבצק (בגודל 40X40) מלית בשכבה אחידה ומקפלים לקיפול 3 (שליש עליון כלפי המרכז ושליש תחתון מעל).
  12. מרדדים את הבצק בעדינות כדי שהמלית תידבק טוב לבצק, אך שימו לב, לא לרדד יותר מידי אחרת המלית תברח.
  13.  בעזרת סכין חדה, חותכים כ- 25 רצועות בגודל 1.5X20 ס"מ.
  14. לוקחים מקל שוקולד ורצועת בצק , מקפלים את הבצק על 1/3 מאורך השוקולד ומלפפים את הבצק על גבי השוקולד לכל אורכו ומניחים בתבנית. (לסרטון הכנת הצורה לחצו כאן). באותו האופן ממשיכים להכין את כל הרצועות ומסדרים בצורה מבולגנת בתבנית.
  15. מכניסים את התבנית לתנור כבוי וסגור ומתפיחים כשעה - שעה ורבע בתנור כבוי וסגור.
  16. לאחר ההתפחה מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים את המאפים בביצה טרופה.
  17. מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.
  18. מכניסים את המאפה לאפיה של כ- 25-30 דקות או עד שהמאפה משחים ואפוי גם מהצדדים.
  19. בתום האפייה מורחים סירופ על גבי העוגה ומצננים.

הערות:
  • את הבצק ניתן להתפיח התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר כשעה - שעה וחצי או עד שהבצק תופח כ 80%. אני ממליצה להתפיח התפחה ארוכה במקרר, כך הבצק מפתח טעמים, החמאה מתייצבת והבצק קל יותר ונוח לרידוד.
  • זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה. 
  • מאפי שמרים במיטבו ביום ההכנה אך גם יום או יומיים אחרי האפייה המאפה יהיה טעים. אם אתם לא אוכלים את כל המאפה ביום ההכנה אני ממליצה להקפיא בקופסה אטומה וכשרוצים מפשירים בטמפרטורת החדר.
  • אצבעות שוקולד מריר/חלב ניתן לרכוש בחנויות מתמחות למוצרי אפייה. אני משמשת באצבעות שוקולד של חברת קליבו ורוכשת ממרקייק.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: