מיתר חומסקי
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
ימים קשים מטלטלים עוברים עלינו, אתמול התבשרנו כי נחתמה עסקה להשבת החטופים אך הבוקר התעוררנו לאכזבה. אני מקווה לימים טובים ושכל החטופים יחזרו הביתה חיים ובריאים! בזמנים כאלה אני מוצאת נחמה בבצקים, משחקת וקולעת חלות ולחמניות רבות בצורות שונות. הפעם, קליעת החלה מאוד פשוטה, קליעה מארבע רצועות שחוזרת על עצמה וכל אחד יכול להגיע לתוצאה מדהימה. לסרטון המלא לקליעת החלה לחצו כאן . החלות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן. אז אני ממליצה לכם להכין כי המתכון באמת קל והתוצאה מדהימה! אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar
כאמא, אני נתקלת מדי יום בהתלבטות מה להכין לארוחת צוהריים? אני בטוחה שהרבה מהאימהות יזדהו איתי. מצד אחד אני רוצה לגוון בארוחות הצוהריים ולהרחיב את התפריט של הילדים, אני רוצה שיאכלו בריא ויחשפו לעוד מאכלים, אך מצד שני, הם לא תמיד מוכנים לנסות ולטעום משהו חדש, וזה מתסכל. הילדים שלי מאוד אוהבים קציצות, אבל רק קציצות מחזה עוף והודו מטוגנות, בדיוק כמו שסבתא מכינה להם , אבל כבר נמאס לי לטגן. לפני כחודש החלטתי ״לקחת סיכון״ ולהכין קציצות בקר ברוטב עגבניות. בעודי מפשפשת במקפיא מצאתי בשר בקר טחון שהיה מיועד לבולונז ובהחלטה של רגע שיניתי כיוון והכנתי קציצות בקר. את הרוטב בישלתי לא מעט זמן כדי לתת לו טעמים ולקבל הסמכה. התחלתי עם עגבניות חתוכות דק בדיוק כמו שאני מכינה סלט קוויט/מטבוחה והתקבל רוטב סמיך וטעים. הקציצות התבשלו ברוטב והבית התמלא בריח נפלא, הילדים יצאו מהחדרים בעקבות הריח וישבו לאכול, הופתעתי שלא הייתי צריכה לשכנע אותם לטעום. הסיר חוסל במלואו באותו היום וזו היתה ארוחת צהריים, ביניים וערב לצד אורז לבן. מאז אני מכינה את אותו המתכון בדיוק לפחות פעמיים בשבוע ולא כי אני לא רוצה לגוון, אלא כי זה מה שהם מבקשים לאכול. עם אורז לבן או בלחמנייה ואפילו טורטיה נרשמה הצלחה לקציצות טעימות שנמסות בפה מרוב שהן רכות ועסיסיות. תוסיפו אורז לבן או תכניסו כמה קציצות ללחמניה עם סלט קוויט, חריף וחצילים ואפילו טורטיה (תשאלו את איתנון) תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שמסמלות עבורי טעם ילדות. בכל ביקור אצל סבתי האהובה (גברת פלפלת) הן היו מוגשות לצד כוס תה, היא היתה מכינה כמויות של עוגיות מכונה ועוד מטעמים רבים וכל אחד היה מקבל קופסה בצאתו הביתה. לכבוד כיפור סבתא ממי היתה מכינה לכל משפחה עוגת מונה , עוגיות מכונה וקוסקוס (לארוחת צהריים לפני הצום), היום בריאותה כבר אינה מאפשרת לה לאפות ולבשל ואנחנו משמרים את המסורת. מדובר במתכון של סבתא ממי לאחר שינויים והתאמות שלי שאני מכינה כבר שנים. בימים שהיא עוד הצליחה לאפות, היתה מתקשרת ומבקשת את המתכון הזה, כן כן, את המתכון שלה! היא אהבה להכין את המתכונים שלי ותמיד היתה מפרגנת. הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥ אינסטגרם >> homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כבר שנים שאני מקבלת פניות רבות לשתף במתכון לעוגת שמרים פרווה, אבל אני נמנעתי, כי מבחינתי עוגת שמרים חייבת להיות חלבית ובצק של חלות טעים ככל שיהיה אינו מתאים להחליף בצק של עוגת שמרים שצריך להיות עשיר. בנוסף תחליף פרווה לחמאה משפיע על מרקם הבצק ועל הטעם אפשר להתווכח. כשאני משתפת מתכון הוא חייב להיות טעים עם חומרי גלם טובים ובלי התפשרויות, אז החלטתי להיענות לבקשתכם ולהיכנס למטבח לסשן של נסיונות כדי להגיע לתוצאה לא פחות ממעולה. המתכון קל להכנה ואת אופן הכנת הצורה ניתן לראות כאן . כמובן, שניתן להכין בכל צורה שנוחה לכם. הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥ אינסטגרם >> homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
לקראת ראש השנה הכנתי חלת פרחים דבש ותפוחים מהממת!!! החלה מורכבת מלחמניות נתלשות הכי רכות ואווריריות ממש כמו עננים. כשהחלה יצאה מהתנור זיגגתי את הפרחים בדבש שנותן עוד מתיקות וברק מהמם. החלה כל כך טעימה שלא ניתן להפסיק לתלוש עוד ועוד לחמניות. את החלת פרחים אתם חייבים להכין לערב ראש השנה החדשה, אבל לא רק, היא מתאימה גם לשבתות או סתם ביום חול כשרוצים להניח על השולחן חלה משגעת. על מנת להכין חלות ומאפי שמרים הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
יש משהו מנחם במאפה שמרים טרי וטעים שזה עתה יצא מהתנור, זו אהבה ואני לא מכירה מי שיסרב לחתיכת עוגת שמרים ביתית ואיכותית לצד קפה או תה. אם לומר את האמת, יש לי חולשה לעוגת שמרים במילוי קינמון!!! בבלוג יש כבר מגוון מליות עם קינמון, כולן מעולות וטעימות... העיקר שיש בהן קינמון. הכנת עוגת שמרים ביתית לא משתווה לשום מאפה שתרכשו במאפיה טרי ככל שיהיה, ולכן הכנה ביתית שווה את ההשקעה. הפעם המתכון הוא אצבעות קינמון עם תפוחים מקורמלים, שמתאים לראש השנה אבל לא רק... וואו איזה ביס מושלם... אי אפשר להפסיק לאכול - בהתחייבות! הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥ אינסטגרם >> homsky_ meitar לצפייה בסרטון הכנה כולל הדגמת הצורה לחצו כאן
מאפה שמרים בצורת פרחים משגעים וכל כך טעימים שאתם חייבים להכין. המאפה ממולא בממרח ביתי וטעים שמכינים במספר דקות בודדות, והתוצאה מדהימה. אני תמיד אעדיף להכין ממרח ביתי מאשר להשתמש בממרח קנוי כמו שהוא, אני יודעת מה אני מכניסה בו וכך אני יכולה לאזן את הטעמים ולהויד מתיקות במידת הצורך. תנסו ותבינו... את המאפה הכנתי כמאפים בודדים שנחתי ברינג שניתן מסגרת ומתקבלים מאפים זהים בגודלם, ניתן גם להניח את המאפים על גבי תבנית תנור או להכין עוגת שמרים בתבנית עגולה, הבחירה שלכם. הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥ אינסטגרם >> homsky_workshop_patisserie לצפייה בסרטון הכנה כולל הדגמת הצורה לחצו כאן
המתכון הבא נולד אי שם בפורים לפני שנתיים, נותרה לי מלית של אוזני המן פטל ורדים ורציתי להשתמש בה להכנת עוגיות זריזות, רידדתי בצק והכנסתי את המלית בסגנון פרסבורגר, התקבלה רולדה עם מלית נדיבה שמורגשת בכל ביס. מאז אני מכינה את המתכון קבוע והחלטתי לשתף גם אתכם. המתכון קל להכנה, ממליצה להקפיד על המידות כדי לקבל תוצאה מדויקת בלי מאמץ. הבצק חמאתי, נימוח ומשתלב מעולה עם המלית, כמובן שניתן למלא בכל מליוי שאתם אוהבים. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
מה אתם עושים עם חלה או עוגת שמריחם שנשארת לכם מהסופ״ש? אני אף פעם לא זורקת! תמיד אני מכינה קינוח ״שאריות״ שיוצא הכי טעים. הפעם לקחתי עוגת שמרים רוגלך והכנתי ברד פודינג היסטרי!!!! מעל גלידת וניל ומעט אבקת סוכר ויש לכם קינוח משפחתי שכולם חולקים יחד. כמובן, שניתן להכין בבניות אישיות ולהגיש. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
את המתכון הבא אני מכינה רבות בגיוונים שונים ומשחקי טעמים (כמו מאפה סינבון פקאן או סינבון לוטוס), הפעם החלטתי להכין מאפה קינמון בשילוב ממרח גולד - קרמל מלוח שנותן טעם נפלא לעוגה, שני המרכיבים כל כך אהובים עלי כך שאי אפשר לטעות. את העוגה עיצבתי בצורה של עוגת שמרים שוקולד עגולה - כתר שזכתה לכמות כניסות מטורפת, ובצדק כי העיצוב שלה יפה ושונה בנוף! העוגה יצאה כל כך טעימה ואוורירית שאתם חייבים להכין! הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥ אינסטגרם >> homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
תמיד יש לי במקרר עלי פילו מוכנים לעבודה, כך שאף פעם אורחים לא יוכלו להפתיע אותי ולא יהיה לי קינוח בשלוף. 10 דקות הכנה ויש לי קינוח קריספי מבחוץ ושוקלד נוזלי מבפנים. מתכון קליל להכנה, בלי מאמץ והמלצה שלי, תמיד תדאגו שיהיו לכם עלי פילו במקרר להכין מאפה מתוק או מלוח. אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
אחד הדברים המנחמים לארוחת ערב או בשבת בבוקר זה פרעצל שומשום חם וטרי. תמרחו חמאה, תוסיפו ביצה קשה לצד סלט ואתם מסודרים. אצלנו במשפחה כל כך אוהבים פרעצל בכל צורה ותמיד תמצאו אצלי במקפיא פרעצל שומשום או פרעצל גרמני (המתכון כאן) שניהם טעימים... מה אתם מעדיפים? המתכון לפרעצל שומשום מאוד פשוט וקל להכנה, רק חשוב לעקוב אחר ההוראות, תכינו ואח"כ תודו לי :) הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן אולי יעניין אתכם : לחמניות כוסמין רכות לכריכים לחמניות חלב ודבש עננים לחמניות אצבע